Ook goud voor vrouwenaflossingsploeg bij WK shorttrack

Xandra Velzeboer, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Selma Poutsma hebben Nederland het vijfde WK-goud bezorgd op de aflossing voor de vrouwen. In de finale waren de Nederlandse dames te sterk voor Zuid-Korea.

De finale in de aflossing werd een strijd tussen Nederland en Zuid-Korea. Beide landen wisselden elkaar in de finale af aan kop en tot aan de finish bleef het spannend tussen de beide landen. Velzeboer, die al twee individuele wereldtitels heeft, maakte het in de finale af. In de laatste bocht leek de 21-jarige shorttrackster nog voorbij gereden te worden, maar ze bleef knap overeind en kwam als eerste over de lijn, vlak voor Zuid-Korea. Canada legde beslag op de derde plaats.

Voor Velzeboer was het haar vierde gouden medaille. Naast de twee individuele wereldtitels van de 21-jarige shorttrackster wist Velzeboer ook twee keer goud te pakken met de ploeg.

Bij de mannen ging het aflossingsgoud naar China. De Chinese was in de aflossing te sterk voor Italië en Zuid-Korea. Nederland wist zich zaterdag niet te plaatsen voor de finale.