Schietpartij op Michigan State University: minstens drie doden en vijf gewonden

Op een universiteit in de Amerikaanse staat Michigan heeft een man zeker drie mensen doodgeschoten. Ook zijn zeker vijf mensen gewond geraakt. De schutter heeft na de schietpartij zichzelf om het leven gebracht.

Chris Rozman, plaatsvervangend  hoofd van de universiteitspolitie, zei dat er op twee locaties is geschoten: in een academisch gebouw genaamd Berkey Hall en in het gebouw van de Michigan State University Union. De politie die ter plaatse kwam na de schietpartij, die kort na 20.00 uur lokale tijd begon, vond slachtoffers op beide locaties. De schutter verliet de campus voordat hij zelfmoord pleegde. Hij werd beschreven als een kleine man met een spijkerjack en een baseballpet en was voor het laatst te voet gezien terwijl hij het MSU Union-gebouw ontvluchtte.

De politie is nog bezig om de identiteit van de schutter te achterhalen en zei dat er nog geen motief voor de schietpartij bekend was. Rozman bevestigde dat ten minste vijf slachtoffers naar het ziekenhuis zijn vervoerd, waarvan enkelen in kritieke toestand.