Darters Aspinall, Williams en Heta overtuigen op WK, De Decker door

Op het wereldkampioenschap darts zijn er zondag geen al te grote verrassingen gebeurd. Er werden weer twee sessies afgewerkt en wederom bestonden beide sessies uit drie eersterondepartijen en een wedstrijd in de tweede ronde.

De dag begon met een wat gezapig potje, waarin de Let Madars Razma het opnam tegen Prakash Jiwa namens India. De eerste drie sets waren ondanks het matige niveau in elk geval spannend, Razma won er twee van en maakte het in de vier de set netjes af.

De Tsjech Karel Sedlacek speelde vervolgens tegen de Australiër Raymond Smith, die best aardig speelde, maar geen partij was voor de zeer sterk gooiende Sedlacek: 3-0. Dat was ook de score die de Engelsman Luke Woodhouse de winst opleverde tegen Vladyslav Omelchenko. De winnaar van het Oekraïns kwalificatietoernooi weerde zich in set twee netjes, maar kon geen set pakken.

De middagsessie werd afgesloten met een op papier uitstekende partij: Damon Heta uit Australië tegen de vrij ver weggezakte tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Die kon echter nauwelijks een echte vuist maken tegen het sterke spel van Heta, die in drie sets de zege naar zich toe trok.

Mike de Decker opende de avondsessie en de Belg deed dat prima tegen Jeff Smith. De Canadees herstelde zich na een lastig begin en stond goed te gooien, maar liet zijn kansen liggen, waardoor De Decker het alsnog in vier sets af kon maken: 3-1.

Debutant Scott Williams nam het daarna op tegen zijn Engelse landgenoot Ryan Joyce en dat werd dé partij van de dag. Al snel zaten beiden op een gemiddelde van boven de 100 punten per beurt en dat hielden ze vast, waarbij Williams net de sterkere was: hij won met 3-1, ondanks gemiddeld zelfs 103 punten voor Joyce.

In een Noord-Amerikaans onderonsje speelde de Canadees Matt Campbell tegen de op Guam geboren Amerikaan Danny Baggish. Die was lekker bezig en finishte prima, waardoor hij Campbell in een uitstekende wedstrijd met 3-0 het nakijken gaf.

Nathan Aspinall had het tot slot vooral in het begin lastig met de Kroaat Boris Krcmar, de eerste twee sets werden beiden in vijf legs netjes verdeeld. Vervolgens kwam Aspinall echter meer op dreef en met nog één verloren leg maakte hij het af: 3-1.