Medvedev dreigt met aanvallen op NAVO-landen; 'NAVO is hybride oorlog gestart'

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev heeft gedreigd met aanvallen op NAVO-landen. Strijdkrachten en diverse objecten in landen die officieel in oorlog zijn met Rusland of de bondgenoten zijn van Ruslands vijand zijn legitieme doelwitten voor een aanval, schreef Medvedev, plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad, in zijn Telegram-kanaal.

De 57-jarige noemde ook de NAVO: "De leiders van de NAVO-landen beweren unaniem dat hun landen en de hele alliantie niet tegen Rusland vechten. Maar iedereen begrijpt dat het anders in elkaar steekt." 

Volgens Medvedev zijn naast het politieke leiderschap en de strijdkrachten van de vijand en hun technologie ook objecten van militaire en civiele infrastructuur zoals bruggen en energievoorraden legitieme doelen van aanvallen.

Hij deed deze uitspraken terwijl Moskou opnieuw de stroomvoorziening van Oekraïne lamlegt door massale raketaanvallen. Medvedev beschuldigde de NAVO ervan Rusland allang de 'hybride oorlog' te hebben verklaard. De vertrouweling van Kremlin-chef Vladimir Poetin interpreteerde de omvangrijke wapenleveranties aan Oekraïne, waartegen Moskou sinds februari zijn aanvalsoorlog voert, als een aanval op Rusland