Kans op tekorten verschillende medicijnen na faillissement InnoGenerics

Het is niet uit te sluiten dat er in ons land op termijn een tekort aan enkele medicijnen gaat ontstaan door het faillissement van de geneesmiddelenfabrikant InnoGenerics in Leiden, heeft minister Kuipers (VWS) de Tweede Kamer laten weten. Meer hierover op Skipr

InnoGenerics was een Nederlandse generieke geneesmiddelenfabrikant verantwoordelijk voor het produceren en verpakken van geneesmiddelen in tabletvorm, in opdracht van enkele handelsvergunninghouders. Dat zijn de bedrijven die de geneesmiddelen op de markt brengen. Dit betreft geneesmiddelen voor de behandeling van jicht, depressie, hart- en vaatziekten, epilepsie, reisziekte, verhoogd cholesterol, angst en spanning, slaapstoornissen, suikerziekte, verstopping (obstipatie), pijn, diarree en worminfecties. Het was een zeer grote speler op de Nederlandse markt. 

Het faillissement is dinsdag door de rechtbank in Den Haag uitgesproken. Er was geen overnamekandidaat en ook het kabinet wilde gezien allerlei onzekerheden geen geld steken in de onderneming. Het bedrijf verkeerde al langer in moeilijkheden.

InnoGenerics is in 2020 ontstaan uit een initiatief om de toenmalige Apotex-fabriek van het Indiase Aurobindo over te nemen en deze geneesmiddelenproductiefaciliteit in Nederland te behouden.