Politie: nog geen enkel spoor van dader viervoudige moord Idaho VS

Zondag 13 november werden 4 studenten van de Universiteit van Idaho dood aangetroffen in een woning nabij de campus van Idaho University. De politie van Moscow zei dat ze de studenten dood aantroffen op de tweede en derde verdieping in een woning net ten zuiden van de campus rond het middaguur van 13 november, nadat de agenten waren afgekomen op een melding over een mogelijk bewusteloos persoon.

De studenten zijn geïdentificeerd als Ethan Chapin, Xana Kernodle, Kaylee Goncalves en Madison Mogen. De moord werd vooralsnog 'een crime passionel' genoemd. Volgens de politie gebruikte de moordenaar "een scherp wapen zoals een mes". De patholoog anatoom zou naar verluidt een moord-zelfmoord hebben uitgesloten. Autoriteiten zeggen dat er geen risico is voor andere studenten op de campus, hoewel de moordenaar nog steeds vrij rondloopt.

Het kantoor van de lijkschouwer van Latah County heeft vrijdag 18 november de resultaten van de autopsies van de studenten vrijgegeven en bevestigde dat hun dood als moord door steekpartij werd beschouwd. De slachtoffers sliepen waarschijnlijk toen ze werden aangevallen, en sommigen vertoonden tekenen dat ze probeerden de aanvaller te bevechten. Ze werden allemaal meerdere keren neergestoken en bij de autopsies werden geen sporen van aanranding aangetroffen.

Nog geen spoor, politie openbaart weinig details over de moorden
Ambtenaren lieten afgelopen vrijdag weten meer dan 260 online tips te hebben ontvangen via het online tipformulier van de FBI voor de zaak. De politie zei ook dat ze 113 bewijsstukken hebben verzameld die nader zullen worden onderzocht. De geruchten dat Goncalves een stalker had kon de politie nog niet bevestigen. Ook geruchten over een gerelateerde auto-inbraak, een gedode hond en dat de slachtoffers lagen vastgebonden heeft de politie ontkracht.

De politie heeft nog geen verdachten op het oog en houdt in belang van de zaak veel details achter. Deze moorden nabij de Universiteit van Idaho vertonen gelijkenissen met steekpartijen die plaatsvonden in Oregon en Washington maar zijn bewijstechnisch niet aan elkaar te linken.

Wat weten we over de laatste uren van de slachtoffers?
Chapin en Kernodle waren op een feest op de campus geweest, en Mogen en Goncalves waren in een bar in het centrum geweest en langs een foodtruck gegaan voordat ze allemaal rond 1:45 uur terugkeerden naar de woning van de meiden. De politie zei dat ze alle vier met een mes zijn neergestoken, hoewel ze geen mes op het plaats delict hebben aangetroffen. Het is niet bekend of bij alle vier de slachtoffers hetzelfde mes is gebruikt.

Er was geen spoor van inbraak in de woning en er leek niets te ontbreken.

Twee andere huisgenoten waren thuis toen de aanslagen plaatsvonden, volgens de politie. Ze gingen afzonderlijk uit in Moscow in de nacht van de moorden en keerden rond 1 uur 's nachts thuis terug en werden later die ochtend wakker. De huisgenoten en andere vrienden waren in de woning aanwezig toen agenten 's middags op de melding afkwamen. De politie zei dat de melding afkomstig was van de mobiele telefoon van een van de kamergenoten en dat ze niet denken dat de kamergenoten bij de misdaad betrokken waren.

Wat weten we over de slachtoffers?
Chapin, een eerstejaarsstudent uit Conway, Washington, studeerde recreatie-, sport- en toerismebeheer. Kernodle, een junior uit Post Falls, Idaho, en Mogen, een senior uit Coeur d'Alene, Idaho, waren marketingstudenten. Goncalves was een senior uit Rathdrum, Idaho, waar hij algemene studies volgde. Allen waren lid van een dispuut of broederschap.

Chapins ouders, Stacy en Jim Chapin, vertelden aan KING-TV dat hun zoon deel uitmaakte van een drieling die naar de Universiteit van Idaho ging. Ethan Chapin speelde graag volleybal en voetbal en reisde graag, zeiden zijn ouders.

Kernodle, die met Chapin aan het daten was, was een harde werker en een zeer sociaal persoon, zei haar zus in een eerbetoon op Instagram. "Ze was echt een once-in-a-lifetime type persoon", schreef Jazzmin Kernodle.

Uit de autopsie bleek dat Kernodle heeft geprobeerd aan haar moordenaar te ontkomen, vertelde haar vader, Jeffrey, aan KTVK/KPHO . 'Ze had diverse kneuzingen en messteken. Ze heeft hard gevochten'. Hij had rond middernacht nog met zijn dochter had gesproken, een paar uur voordat ze werd vermoord. Het huis dat ze met haar kamergenoten deelde, wordt automatisch vergrendeld met een code, zei Jeffrey Kernodle. 

Zijn ze slachtoffer van een seriemoordenaar?
Dr. Casey Jordan, een van de beste criminele profilers van het land, onderzoekt de mysterieuze moord op vier studenten van de Universiteit van Idaho. Ze zegt dat de moordenaar een potentiële seriemoordenaar kan zijn die er al heel lang over fantaseert om dit te doen. Maar Jordan zegt dat er een andere mogelijkheid is dat de moordenaar een kennis van de studenten was. Ze gelooft ook dat de twee huisgenoten die sliepen tijdens de aanval niets met de moord te maken hadden. 

Dit item is geplaatst op het nieuwe Misdaad en True Crime forum op FOK!, en wordt daar verder geupdate en bediscussieerd door users.