FOK! Wat een weer: regen, veel regen

herfstbanner

Goedemorgen!

Het lagedrukgebied op de Noordzee brengt ons vandaag tijd tot tijd regen, in vrijwel het hele land is wel wat gevallen en gaat er en nog wat vallen. Ook zijn er droge periodes, de wind is flink aanwezig met windkracht 6 tot 7. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden droog bij een temperatuur van 11 graden, in het noordoosten is het met 6 graden aanmerkelijk frisser. Vanavond zijn er in het noordwesten buien, in het noordoosten regent het. Een echte binnenblijf dag dus. 

Ook morgen is er weer veel regen. En dan lijkt het te gaan gebeuren: sneeuw. Op verschillende plekken in oost Europa zijn sneeuwgebieden die langzaam naar het westen trekken, het lagedrukgebied op de noordzee trekt naar het noorden weg wat de ruimte geeft aan een andere, koudere lucht. Het gaat dit weekend dan ook licht vriezen. Maar meer daarover in het volgende weerbericht.

Tot dan!

Sneeuw en mist in het Limburgse Heuvelland
Sneeuw en mist in het Limburgse Heuvelland (Archieffoto)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!