Fatshark toont scherpschutter-archetype Darktide

De Zweedse gameontwikkelaar Fatshark heeft een nieuwe trailer uitgebracht om een van de classes in zijn aanstaande game Warhammer 40K: Darktide uit te lichten. Vergelijkbaar met careers in voorganger Vermintide 2 zijn er in Darktide per class verschillende archetypes te kiezen, zo heeft de Veteran class onder andere Sharpshooter als archetype.

In Darktide zijn op launch in totaal vier classes om uit te kiezen die ieder verschillende archetypes kunnen bevatten. De classes zijn Veteran, Zealot, Ogryn en Psyker. De Veteran Sharpshooter focust, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, op ranged combat. Bewapend met een laserwapen en een 'autogun' staat deze specialist zijn mannetje op middellange en lange afstand en heeft een bescheiden mes voor wanneer het gespuis te dichtbij komt. 

De Veteran class zelf heeft als speciale vaardigheid een soort concentratie-modus waarin het bewegen een stuk trager gaat, maar accuratesse en schade fors toenemen. Dit komt bovenop de extra schade die Veterans al doen op zwakke punten zoals hoofden. Bij uitstek een class voor de headshot-fans onder ons dus.

De Warhammer-games van Fatshark worden structureel goed beoordeeld, zowel door fans van het Warhammer-universum als door mensen die niets met Warhammer ophebben maar wél een steengoede co-op actiegame kunnen waarderen. De vergelijking met Left 4 Dead waren bij Vermintide al niet van de lucht en ook Darktide lijkt die succesformule voort te zetten.