Wolff over ontknoping GP Abu Dhabi 2021: "Ik denk er nog elke dag aan"

Na Lewis Hamilton vorige week heeft ook Toto Wolff zijn licht laten schijnen over de ontknoping van het Formule 1-seizoen van vorig jaar. In een interview met Motorsport.com gaf de Mercedes-teambaas aan nog vaak aan de beslissende rondes van de Grand Prix van Abu Dhabi, waar een bijna zekere wereldtitel Hamilton ontglipte en Max Verstappen zijn eerste F1 wereldtitel pakte, terug te denken.

"Ik denk er nog elke dag aan. Maar ik heb vrede met het kampioenschap van Max, hij is de verdiende kampioen. Hoe het uitpakte, ik denk dat ik gehecht ben aan eerlijkheid, zeker op sportief vlak. Dat is waarom ik deze sport zo liefheb. Op die dag werd dat helemaal overhoop geschopt", zo blikte Wolff terug.

Na de enerverende en veelbesproken ontknoping van het F1-seizoen besloot de FIA de wedstrijdleiding van de Formule 1 aan te passen en Michael Masi op vriendelijke wijze de laan uit te sturen. "Ik denk dat Mohammed Ben Sulayem (president van de FIA, red) met zijn manier van het inhuren en aantrekken van mensen een duidelijke route heeft laten zien", zo concludeert Wolff.

"Elke persoonlijkheid heeft zo zijn nadelen. Ik denk dat het eerste doel was om transparant te zijn, een goede manier te vinden om de sport te helpen. Dat is wat er zeker gaande is. Gaan er wat dat betreft nog obstakels komen die Mohammed in zijn organisatie moet oplossen? Zeker weten, maar ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ze staan open voor feedback, maar zijn niet vooringenomen. Ze zijn transparant, eerlijk en integer", zo vult de Mercedes-teambaas aan.

Wolff over ontknoping bij GP Abu Dhabi 2021: "Ik denk er nog elke dag aan" (Red Bull Content Pool)
Wolff over ontknoping bij GP Abu Dhabi 2021: "Ik denk er nog elke dag aan" (Red Bull Content Pool)