Hamilton over GP Abu Dhabi 2021: "Mijn grootste angst werd werkelijkheid"

Lewis Hamilton heeft in een interview met Vanity Fair voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op de ontknoping van de Formule 1-titelstrijd in Abu Dhabi vorig jaar. Lange tijd leek de Brit daarin onbedreigd op weg naar de wereldtitel maar na een sensationele ontknoping ging Max Verstappen er met de wereldtitel vandoor.

"Je ziet de dingen voor je neus ontvouwen. Mijn grootste angst werd werkelijkheid. Ik dacht: 'Ze kunnen me dit niet op deze manier ontnemen. Dat kan niet en gaat niet gebeuren. Absoluut niet'", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, lezen we op Motorsport.com.

Nadat Verstappen in de laatste ronde, nadat de safety car het veld los liet, Hamilton passeerde en als eerste de eindstreep passeerde en zo een ongekend seizoen winnend afsloot, stortte voor de Brit zijn wereld even in. "Ik weet niet of ik dat gevoel onder woorden kan brengen. Ik herinner me dat ik vol ongeloof daar zat. Daarna realiseerde ik me dat ik mijn riemen moest losmaken en uit de auto moest klimmen. Ik moest de kracht vinden, maar die had ik niet. Het was een van de moeilijkste momenten die ik in lange, lange tijd had meegemaakt."

Hamilton kan zich nog steeds niet vinden in de beslissingen van wedstrijdleider Michael Masi die dag. "Ik wist wat er gebeurd was. Ik wist welke beslissingen er waren genomen en waarom. Ik wist dat er niets klopte."

De eerste momenten van de Mercedes-coureur nadat hij zijn bolide verliet waren heel bijzonder. Naast de pijn en leegte van het missen van de titel beleefde hij een bijzonder moment met zijn vader die hem opwachtte. "Hij omhelsde me en zei zoiets van: 'Ik wil dat je weet hoe trots ik op je ben'." Dat waren voor Hamilton hele bijzondere woorden, zo vertelde hij. "Vooral omdat ik ben opgegroeid zonder dat ik dit vaak voelde."

Hamilton over GP Abu Dhabi 2021: "Mijn grootste angst werd werkelijkheid" (Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool)
Hamilton over GP Abu Dhabi 2021: "Mijn grootste angst werd werkelijkheid" (Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool)