'Heel Nederland plat', acties door het hele land met plaatselijk forse overlast

De protestacties van de boeren hebben vanmorgen weinig invloed gehad op het verkeer. Ook vliegvelden ondervinden geen hinder en op de snelwegen zijn bijna geen tractoren te zien. Door het hele land worden verschillende acties gevoerd.

Update 17.30 uur: De hele dag zijn er op verschillende plaatsen boerenprotesten uitgevoerd die lokaal voor de nodige overlast hebben gezorgd.

Alle Waddeneilanden zijn inmiddels weer per veerdienst bereikbaar. Onlinesupermarkt Picnic heeft als gevolg van de boerenprotesten in Noord-Holland een paar duizend orders moeten annuleren. Protesterende boeren op trekkers blokkeerden meerdere wegen. Zo zijn er op de A67 meerdere blokkades bij de Belgische grens en ook bij Venlo staat het verkeer op die snelweg vast. De politie heeft op diverse snelwegen in moeten grijpen en bekeuringen uitgedeeld aan de protesterende boeren.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil dat er snel een einde komt  aan het geruzie tussen de boeren en het kabinet. "Dit kost nu al miljoenen en als het langer doorgaat vele miljoenen," aldus de supermarkt-brancheorganisatie over de te lijden schade.

Rijkswaterstaat meldde rond 17.15 uur dat er nog op drie plekken hinder is door de boerenprotesten. Op de A67 rijdt het verkeer langzaam richting Eindhoven. Trekkers die daar reden worden nu weggeleid.

Eerdere berichtgeving: Door vissers die zich hebben aangesloten bij de boerenprotesten en havens hebben geblokkeerd konden diverse veerponten niet varen, inmiddels zijn een aantal havens weer bereikbaar.

Er zijn minstens 15 distributiecentra door het hele land (tijdelijk) geblokkeerd door boeren.