LTO vraagt relschoppende boeren hun energie anders te besteden

Niet alleen vanuit de politie en politiek, maar ook binnen de veesector is er felle kritiek op de boerenprotesten. Nu de protesten steeds gewelddadiger worden, is er vandaag mogelijk een spoeddebat in de Tweede Kamer. Zo meldt WNL.

De boerenprotesten worden steeds grimmiger. Hooibalen worden in brand gestoken en op de snelweg gegooid en wegen worden geblokkeerd. Gisteravond braken boeren door een politieblokkade heen en bestookten vervolgens het huis van minister Van Der Wal met vuurwerk. Ook bij het huis van CDA-Kamerlid Derk Boswijk stonden boze boeren.

De voorman van Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) Sjaak van der Tak sprak zich duidelijk uit tegen het geweld van de boeren. “Ik neem hier afstand van.”

Van der Tak is sinds begin 2021 voorzitter van LTO Nederland. Daarvoor was hij namens het CDA burgemeester in Westland en wethouder in Rotterdam. De afgelopen weken uitte Van der Tak felle kritiek op de plannen van stikstofminister Van der Wal. Vorige week zei hij op de grote boerendemonstratie dat met "de politiek niet meer te praten viel" en eiste hij dat "het stikstofdictaat van tafel gaat".

Zie ook:

Boeren protesteren nog door, overlast is op sommige plaatsen fors

Boerenprotesten:door blokkade naar woning minister, sloopten diverse politieauto's