President Poetin haalt fors uit naar het Westen

President Poetin heeft flink uitgehaald naar het Westen en met name de Verenigde Staten. Op het International Economic Forum in St. Petersburg zei hij dat de VS zich gedroegen alsof ze letterlijk door 'God met een heilige missie' naar de aarde zijn gestuurd.

Volgens Poetin zou de internationale politiek nooit meer hetzelfde zijn, de Verenigde Staten is naar zijn idee verantwoordelijk voor het dreigende wereldwijde tekort aan voedsel omdat ze alles zouden opkopen en zo de prijzen opdrijven.

Tegelijkertijd ontkende de Russische president dat de door het Westen opgelegde economische sancties gevolgen hebben voor zijn land. De economische "bliksemoorlog" tegen Rusland zou geen kans van slagen hebben. 

Verwijzend naar de Russische aanval in Oekraïne, zei hij dat Rusland alle doelstellingen van de missie zal bereiken. Russische soldaten zouden de rechten van Rusland verdedigen om de ontwikkeling van Oekraïne veilig stellen.

De toespraak van Poetin liep meer dan een uur vertraging op door een cyberaanval. Volgens het Kremlin was er een aanval op het accreditatie- en toelatingssysteem van het forum.