FOK! Wat een weer!: sterke zonkracht, maar wel meer bewolking

weerbanner (Foto: FOK.nl)

YoYo!

Nu het alweer erg aangenaam aan het worden is buiten, betekent dat ook dat de zonkracht vrij snel hoger aan het worden is. Op dit moment ligt die tussen de 5 in het noorden en 6 in het zuiden. Dat wil dus zeggen dat je snel verbrand. Opvallend is ook dat nu het komende dagen weer wat frisser gaat worden en er ook weer wat bewolking verschijnt, de kans op verbranding nog wat hoger is. Dit komt omdat de bewolking als een soort spiegel werkt en daardoor meer straling doorlaat. Ook speelt mee dat bij noordelijke winden de lucht vaak zeer helder is en dan dus het maximum aan straling kan produceren. Dus bij 15 graden verbrand je dan sneller dan bij 25 graden en een zuidenwind.

De komende dagen krijgen we met een meer westelijke wind te maken. Dat gaat in de loop van morgenmiddag gebeuren. De temperaturen die dan tussen de 20 en 27 graden liggen zullen dan behoorlijk gaan zakken. Een trui of een jas zal in het noordwesten geen overbodige luxe zijn.

Tevens is er ook meer bewolking aanwezig. Zeker in de westelijke helft van het land zal die zelfs vrij dik gaan worden. De kans op een klein beetje regen is niet heel erg groot, maar uitsluiten doe ik het niet. Die kans is het grootst in het noordwesten en op de Wadden. 

Na morgen liggen de maxima tussen de 17 en 21 graden. Verder is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. Ik zei het al zeer regelmatig de afgelopen dagen: de neerslagkansen waren en blijven uitermate gering.

*Psst* Als je in de tuin zit, of aan het fietsen bent: goed insmeren hé  

Tot ziens!  

Fraai uitzicht (Foto: Rob)
Een prachtig uitzicht over de hoofdstad van ons land. Het was kraakhelder. (Foto: Rob)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!