Life-sim Disney Dreamlight Valley aangekondigd

Goed nieuws voor Disney- en Pixar-fans: er is een nieuwe Disney-game onderweg die zich naar verluidt laat inspireren door onder andere Animal Crossing en The Sims.

Disney Dreamlight Valley wordt door Disney zelf beschreven als een 'life-sim adventure game' waarin je velerlei activiteiten staan te wachten. 'Bereid heerlijke gerechten in het restaurant van je dorp samen met Remy uit Ratatouille, gebruikmakend van de vissen die je samen met Goofy hebt gevangen en de groentes die je uit de groentetuin van Wall-E hebt geplukt.' De game combineert Animal Crossing-achtige activiteiten met het uitbouwen van je dorp en op avontuur uit gaan.

Het minder leuke nieuws is dat de ontwikkeling officieel gedaan wordt door (mobile) gamestudio Gameloft, die bekend staat om veelvuldig gebruik van microtransactions. Disney Dreamlight Valley wordt een free-to-play titel en zou gezien Gamelofts track-record wel eens volgestopt kunnen worden met micro-DLC (denk aan het moeten betalen voor kledingstukken, meubilair of gereedschap). Helaas voor 'ons echte gamers' doen f2p-games met microtransacties het nog altijd buitengewoon goed en zou dit wel eens de nieuwe goudmijn van Disney en Gameloft kunnen worden.

Disney Dreamlight Valley moet in 2023 uitkomen voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc, Mac, Nintendo Switch en iOS. Later dit jaar zal er alvast een Early Access-versie verschijnen voor pc en Xbox. Bekijk de trailer hieronder.