Russell: "Ben niet geïnteresseerd in strijden met Hamilton om P5"

George Russell had zijn eerste volledige F1-seizoen bij het team van Mercedes ongetwijfeld anders voorgesteld. Waar de Engelse formatie afgelopen jaren een absolute grootmacht was en de sport domineerde, hobbelt het team nu achter de feiten aan. De Brit liet dan ook weten geen interesse te hebben in strijden met teamgenoot Lewis Hamilton in de sub-top.

"Natuurlijk wil iedereen voor zijn teamgenoot eindigen, maar Lewis en ik hebben geen interesse om tegen elkaar te strijden om P5 of P6. We willen juist samenwerken om het gat tot de kop te dichten. Dus het is niet erg wanneer hij voor mij eindigt of ik voor hem. Dat heeft op dit moment niet de prioriteit. We kijken naar het grotere plaatje en moeten opnieuw de aansluiting vinden met de teams voor ons want we zijn hier om te winnen", concludeert de Mercedes-coureur.

Het team uit Brackley kent vooral moeilijkheden met het zogeheten porpoising. Hierdoor is Mercedes niet in staat om de wagen zo laag af te stellen zoals ze het idealiter hadden gewild en kan hierdoor de potentie van de W13 niet volledig worden benut. Hoewel het team na drie races reeds twee podiumplekken op zak heeft, is dit vooral te danken aan de misère van Red Bull waar Mercedes van kon profiteren.

George Russell: "Ben niet geïnteresseerd in strijden met Hamilton om P5" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
George Russell: "Ben niet geïnteresseerd in strijden met Hamilton om P5" (Getty Images / Red Bull Content Pool)