Tissoudali houdt Marokko op WK-koers tegen DR Congo

Marokko heeft de eerste wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo in een tweeluik om een ticket voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar gelijkgespeeld. Dankzij een treffer van Tarik Tissoudali werd het vrijdag 1-1 in Kinshasa.

Tissoudali kwam twintig minuten voor tijd in het veld bij Marokko. Zes minuten later zorgde de oud-speler van De Graafschap, VVV-Venlo SC Cambuur en Telstar voor de 1-1. Hij schoot raak nadat Ayoub El Kaabi een lange pass met het hoofd had teruggelegd.

Congo kwam in de twaalfe minuut op 1-0 via Yoane Wissa. Vroeg in de tweede helft kreeg Marokko met een penalty de uitgelezen kans om langszij te komen, maar Ryan Mmaee schoot vanaf elf meter over. Tissoudali zorgde ervoor dat de return nog alle kanten op kan. In de slotfase kwam Congo nog met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Glody Ngonda.

Met zijn Marokkaanse selectie had Vahid Halilhodzic al de nodige kritiek voor zijn kiezen gekregen. Het eerste duel in de barrage om een WK-ticket zal de Bosnische bondscoach meer onder vuur liggen. Het spel van zijn ploeg was zeker in de eerste helft niet bijster overtuigend. Spelers als Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui waren niet van de partij. De twee spelers lieten eerder deze maand weten niets voor een terugkeer bij de nationale ploeg te voelen. Ziyech en Mazraoui ontbraken eerder dit jaar op de Afrika Cup vanwege een conflict met bondscoach Halilhodzic.

De return in Casablanca staat dinsdag op het programma. De winnaar van het tweeluik kwalificeert zich voor het WK.