Den Haag: Truckers tijdelijk vastgezet bij het ADO stadion

Een groep truckers die na de blokkade actie van gisteren vannacht op het parkeerterrein van ADO sliepen, zijn daar vanmorgen vastgezet door de politie.

Mogelijk is dat gedaan om te voorkomen dat de groep het 'trucje' van gisteren zou herhalen en weer de binnenstad zouden blokkeren. De voertuigen mogen het terrein niet af.

De truckers voelen zich 'genaaid' door de gemeente omdat zij gisteren uiteindelijk de stad verlaten hebben, en nu vast staan op een afgesloten terrein. De sfeer is vrij grimmig. Via social media worden sympathisanten opgeroepen om naar het stadion te komen.

Het is niet duidelijk of de voertuigen vandaag überhaupt het terrein af mogen, om naar de geplande demonstratie in de Haagse binnenstad te gaan. De mensen mogen het terrein eventueel wel verlaten, maar zij weigeren hun voertuigen onbeheerd achter te laten. Zij zijn bang dat ze dan weggesleept worden.

De gemeente Den Haag heeft een noordverordening voor de groep voertuigen afgegeven. Het is niet toegestaan om 'zich met een motorvoertuig te bevinden' in een wijd gebied rond de binnenstad. Op de toegangswegen naar de stad staan politievoertuigen te posten, om de naleving van de noordverordening te handhaven.

Rond 9.30 uur mochten de trucks van het ADO terrein af, mits ze ook de stad verlaten (of: in ieder geval niet naar de binnenstad gaan). Zij weigeren dat, en zeggen 'dan blijven we gewoon hier staan, we laten ons niet wegsturen'.

Rond het middaguur mochten een beperkte groep truckers van de burgemeester nu toch Den Haag in met hun voertuigen. Die moeten zij dan parkeren op de Boorlaan, waarna zij zich te voet mogen aansluiten bij de geplande protestmars van 'Nederland in verzet' tegen de coronamaatregelen.