System Shock-serie geregisseerd door Mortal Kombat-schrijver

Vorig jaar oktober maakte ontwikkelaar Nightdive Studios en streamingplatform Binge.com bekend te gaan werken aan een serie gebaseerd op cult-klassieker System Shock. Nu is bekend dat niemand minder dan Greg Russo, screenwriter van de 2021-film adaption Mortal Kombat, zowel het script als de regie in handen heeft.

Russo heeft aan meer game-naar-film-adapties gewerkt, al zijn ze niet allemaal van de grond gekomen. Zo was hij in 2017 gestrikt voor een rol als schrijver aan Resident Evil: Welcome to Raccoon City, maar dat bleek later toch niet meer door te gaan. Vervolgens is hij in 2018 ingehuurd om te werken aan het script van een verfilming van horror-shooter F.E.A.R. Vervolgens in 2018 heeft hij nog gewerkt aan de sequel van Death Note en in april 2019 werd hij betrokken bij het verhaal van Saints Row en later dat jaar bij een adaption van Space Invaders. 

In System Shock worden spelers in Citadel Station in het jaar 2072, waar je als onbekende hacker uit een coma ontwaakt en vervolgens belaagd wordt door moordlustige robotten, mutanten en een kwaadaardige A.I. genaamd SHODAN die de wereldbevolking in zijn macht probeert te krijgen. De System Shock-serie markeert het regiedebuut van Russo. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.

System Shock-serie geschreven en geregisseerd door Greg Russo (Binge)
System Shock-serie geschreven en geregisseerd door Greg Russo (Binge)