Humberto over aidsuitspraken Baudet: 'Racistisch en homofoob'

Humberto Tan heeft zich gisteravond in zijn talkshow bij RTL in harde bewoordingen uitgesproken tegen Thierry Baudet. De FvD-politicus noemde aids op een FvD bijeenkomst eerder dit weekend 'een ziekte die nauwelijks bestaat' voor blanke hetero's. Tan is er klaar mee en zwijgt niet langer: "Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje".

"De broer van Mark Rutte, de broer van Eberhard van der Laan, mijn broer. Alle drie overleden aan de gevolgen van aids, zoals zoveel mannen en vrouwen die zijn overleden aan aids", vertelde Humberto Tan gisteravond aan tafel bij Humberto. Het Aidsfonds wilde niet reageren in de talkshow omdat het de uitspraken van Baudet te afschuwelijk vond.

Baudert reageerde op Twitter op de uitspraken van Tan.

Vanmorgen gevolgd op zijn Instagram door een verdere toelichting:
"Is het domheid of kwade opzet? Hoe dan ook, ik zie dat @humbertotan zijn bizarre, absurde framing ook vandaag weer op insta voortzet. Hier mijn reactie. Ik zeg niet dat AIDS niet bestaat of dat blanke hetero’s het niet kúnnen krijgen. Alleen dat de kans daarop extreem klein is. Dat zijn de feiten, dat blijkt uit statistieken en analyses. Vandaar dat huisartsen en SOA-klinieken er ook nauwelijks nog op testen, tenzij je tot een risicogroep behoort of daar seksueel contact mee hebt gehad. Dus de enorme angst die de GEHELE BEVOLKING in (met name) de jaren ‘90 werd aangejaagd was irrationeel en zwaar overtrokken. Welnu, iets vergelijkbaars gebeurt vandaag de dag met corona (waar ook een specifieke groep, zij het ditmaal een ándere groep, risico van ondervindt). En net als destijds, vinden velen het erg lastig om rationeel naar de werkelijke risico’s te kijken. Net als destijds schieten we wéér in een angstkramp. Dát was mijn punt en daar sta ik 100% achter. Verder - en geheel ten overvloede: liefde voor iedereen, blank of zwart, homo of hetero, jong of oud (maar iedereen die me een beetje kent weet dat). En uiteraard medeleven met de slachtoffers van AIDS, van corona, van framing in de media: medeleven met iedereen. Fijne dag verder allemaal! 🙏❤️🙋🏻‍♂️ "

Hieronder het 'optreden' van Baudet waar Tan op doelde:

De HIV-vereniging reageerde vanmorgen op Twitter: