Hulpverlening door Defensie komt op gang

Defensie is begonnen met de hulpverlening op het door een zware aardbeving getroffen Haïtit. Het patrouillevaartuig Zr.Ms. Holland arriveerde gisteren voor de broodnodige hulp na de ramp van 14 augustus.

Inmiddels zijn er verkenningen op en boven het eiland uitgevoerd. Militairen zagen met eigen ogen dat de nood hoog is op het Caribische eiland.

Vanaf de Holland delen militairen vanaf morgen op verschillende plaatsen voedsel en water uit. Dat gebeurt met snelle rubberboten van het type FRISC en de NH90-boordhelikopter.

Extra militairen naar Kabul
Er zijn extra militairen onderweg naar Kabul. Zij gaan de 62 reeds aanwezige militairen versterken bij de lopende operatie om zoveel mogelijk mensen te evacueren. De militairen verzorgen de beveiliging van vliegtuigen, evacués en het consulair noodteam dat, onder leiding van de ambassadeur, werkt om evacuaties mogelijk te maken.

Daarnaast staan een compagnie van het Korps Mariniers en een compagnie van de Luchtmobiele Brigade op afroep beschikbaar om ingezet te worden voor deze operatie.