Antifa slaat gebedsdienst uiteen

De stoere leden van de fascistische beweging antifa heeft weer van zich laten horen. Zondag werd in de Amerikaanse stad Portland een gebedsdienst uiteen geslagen. 

Blauw haar? Check. Zwarte schilden? Check. Volledig in zwart? Check. Agressief? Check. Zwarte paraplu's? Check. Kansloos? Check. Dan weet je dat het over de echte antifa gaat, oftwel 'hen die bij geboorte nog niet gedefinieerd zijn als fascisten'.

Arthur Pawlovski zou komen preken, een prediker die erg vocaal tegen het verplicht sluiten van kerken tijdens de corona-lockdown protesteerde. Al snel werd de locatie omringd door het zogenaamde blac bloc van de antifa-kleuters. "No hate speech!", werd er met de baard in de keel door hen geroepen.

Leden van blac bloc pakten de microfoon en schreeuwden "Alle agenten zijn klootzakken! In de naam van Jezus, amen!". Daarna werd de apparatuur vernield. Een deelnemer aan de gebedsdienst: "We waren net begonnen toen ze vuurwerk tussen de aanwezigen gooiden en ons met traangas bespoten."

Anderen zeiden dat dit evenement beveiligd werd door de mannengroep Proud Boys, die zichzelf als een groep patriotten zag. De Canadese tak van de Proud Boys heeft zichzelf na voortdurende verdachtmakingen echter sinds februari 2021 opgeheven.

Een andere aanwezige die besproeid was met traangas vond het niet erg dat de leden van antifa een andere mening hebben "maar kom er dan over praten en niet deze onzin", vond hij.

Het fascisme verwerpt beweringen dat geweld automatisch negatief van aard is en beschouwt imperialisme, politiek geweld en oorlog als middelen die nationale verjonging kunnen bewerkstelligen.