PSV klopt Ajax in Johan Cruijff Schaal

PSV heeft in de strijd om de Johan Cruijff Schaal een overtuigende zege geboekt op Ajax. de Eindhovenaren wonnen met maar liefst 4-0.

PSV kende een sterke start en al na twee minuten was het raak. Madueke schoot beheerst raak. Ajax ging direct op jacht naar de gelijkmaker en was ook dichtbij via Berghuis die een kopbal via keeper Drommel op de lat zag belanden en Haller die weliswaar scoorde maar na ingrijpen van de VAR werd afgekeurd.

PSV was wel efficient want na de druk van Ajax was het aan de andere kant wel direct raak. Wederom Madueke zorgde voor de 2-0. De frustraties liepen op bij de Amsterdammers en dit was te merken aan Tagliafico die na een wilde tackle met rood kon vertrekken.

Na rust probeerde Ajax het wel maar het was PSV dat loerde op de kansen die met een man meer vanzelf zouden komen. Uiteindelijk scoorde Vertessen de 3-0 en vlak voor tijd bepaalde Götze de eindstand op 4-0.