The Offspring ontslaat hun drummer wegens weigeren C19-vaccinatie

Pete Parada (48) is al 14 jaar de drummer van de punkrockband The Offspring. Maar omdat hij niet gevaccineerd wil worden tegen COVID-19 moet hij een andere werkgever zoeken. Maar er is geen kwaad bloed vanwege de breuk, legt de muzikant uit.

The Offspring heeft een nieuwe drummer nodig voor de aankomende tour van hun nieuwe album "Let The Bad Times Roll". Pete Parada, die tot nu toe drumde voor de groep deelde op Instagram mee dat hij niet te zien zal zijn bij de komende shows. De reden is zijn medische bedenkingen over het nemen van een coronavaccinatie.

"Ik heb het virus meer dan een jaar geleden opgelopen, ik had milde verschijnselen, dus ik heb er vertrouwen in dat ik er een volgende keer er ook niet echt ziek van zal worden", speculeert de 48-jarige. Hij zou zich meer zorgen maken over de mogelijkheid tot het ontwikkelen van het Guillain-Barré-syndroom (GBS) door de vaccinatie, een zenuwziekte die hij eerder als kind heeft gehad. Door de nieuwste COVID-19 regelgeving, is het door zijn vaccinatiestatus niet meer mogelijk om de regels van de branche te volgen.

Het Amerikaanse Geneesmiddelenbureau waarschuwde halverwege dit jaar dat de coronavaccinatie van Johnson & Johnson in uiterst zeldzame gevallen het risico op een GBS-uitbraak zou kunnen vergroten. Volgens de "New York Times" waren er ongeveer 100 verdachte gevallen van de ongeveer 13 miljoen vaccinaties - een causaal verband met het vaccin kon daardoor niet worden bewezen.

Parada gebruikt ook de aandacht om zijn standpunt te uiten over het vaccinatiedebat. "Laten we stoppen met domineren, ontmenselijken en tegen elkaar schreeuwen", zegt hij. Volgens hem zijn er verschillende redenen om de vaccinatie te weigeren. Hij is voorstander van vaccinatie na uitgebreide informatie zonder enige dwang. Hij wil zijn verhaal delen om anderen, die zich nu in de steek gelaten voelden omdat ze niet gevaccineerd willen worden, te laten zien dat ze niet alleen zijn.

Parada houdt vol dat hij niet kwaad is op zijn inmiddels voormalige band. "Ze doen wat ze denken dat het beste voor hen is en ik doe hetzelfde."

De functie van drummer bij The Offspring, dat in 1984 werd opgericht onder de bandnaam Manic Subsidal en in 1986 omgedoopt werd, is vaker van samenstelling veranderd. Parada trad in 2007 toe tot de band. Nadat bassist Greg Kriesel in 2019 vertrok, zijn zanger Bryan "Dexter" Holland en gitarist Kevin "Noodles" Wasserman de overgebleven originele leden van de groep.