Professor Harvard trekt grens inclusief taalgebruik

In een tijd dat progressievelingen iedereen die niet in hun straatje praat monddood proberen te maken, staat een Amerikaanse professor op om een grens te trekken bij al die gekkigheid.

Vrouwen worden namelijk zwanger. En het is helemaal niet gek om 'zwangere vrouwen' uit je mond te krijgen, aldus professor Carole Hoover. Helaas dacht de universiteit Harvard in de VS daar anders over.

Hooven is professor evolutionaire biologie aan de Harvard Universiteit en werd geïnterviewd over het onderwerp 'genderneutraliteit'. In dat interview bekende ze dat de universiteit steeds drammeriger wordt wat betreft inclusief taalgebruik en dat zelfs het gebruik van woorden als 'zwangere vrouwen' wordt afgeraden. 

"Dat is nogal onmogelijk in het vak biologie. Wetenschap is gebouwd op feiten. En het is een feit dat er twee seksen zijn: vrouw en man. En wat we produceren, maakt dat we tot een van de twee behoren. Produceer je eieren, dan ben je een vrouw. Produceer je sperma, dan ben je een man. Tegenwoordig lijkt het alsof biologie er niet langer toe doet, enkel hoe we ons voelen en identificeren lijkt nog belangrijk", zo meent Hooven terecht.

Een onderzoeker op datzelfde Harvard voelde zich direct gekwetst. "Inclusief taalgebruik zoals ’zwangere mensen’ toont respect voor iedereen die de mogelijkheid heeft om zwanger te worden, niet alleen vrouwen. Het is belangrijk dat studenten geneeskunde en biologie die inclusieve taal leren en kunnen hanteren", zo meent Laura Simone Lewis.

Het klinkt bizar, maar Lewis vindt dus dat mensen naast vrouwen zwanger kunnen worden. "Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen voor studenten Geneeskunde?"