Gario reageert, verwacht digitale lynchpartij

Quinsy Gario gaat de laatste tijd flink over de tong en wordt vooral flink zwart gemaakt na het vernietigende rapport over zijn gedrag bij politieke partij BIJ1. Zelf zegt hij 'geschrokken, onthutst en verdrietig' te zijn dat hij de Zwarte Piet kreeg toebedeeld na berichten over de verpeste sfeer in de partij.

De slachtofferrol zit zoals bekend gegoten bij Gario, die zich totaal niet herkent in de donkere boodschap van het rapport, zo vertelt hij aan verslaggevers van de NOS. "Er zijn blijkbaar al sinds de campagne signalen over mij binnengekomen, maar niemand heeft mij er ooit op aangesproken", zegt Gario.

Lees ook: Onrust Bij1: klachten Gario over 'mannelijke dominantie', Simons betuigt spijt

"Ik heb met heel veel mensen samengewerkt en projecten gedaan. Ik weet dat ik integer ben. Dat ik alles heb gedaan om een goede campagne neer te zetten. Toen is me niets gezegd over mijn gedrag en nu komt dit naar buiten."

Leven in gevaar
Gario zegt geen vertrouwen meer te hebben in de partij. "Ik begrijp niet waarom mijn leven in gevaar moet worden gebracht. Ik weet zeker dat ik nu weer een digitale lynchpartij ga meemaken." Voor wie Gario bang moet zijn wordt echter niet duidelijk uit zijn verklaring, maar blijkbaar liegen de opstellers van het rapport dat ze zwart zien.