COVID-19: 580 positief getesten en 0 doden, totaal 1.683.828 en 17.741

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 580 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.683.828 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 8 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 189 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 4 patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 142 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS*.

*Vanaf 19 juni zal door het LCPS alleen nog op doordeweekse dagen een volledige update van de ziekenhuis opnames mbt COVID-19 worden gegeven.

Er zijn sinds de vorige update geen patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.741 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.