MocroMaffia acteur (22) heeft spijt dat hij jongen zijn lul heeft laten showen voor geld

De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer aangehouden naar aanleiding van een livestream met de Amsterdamse acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud waarin een jongen wordt gevraagd zijn geslachtsdeel te tonen. De zedenpolitie liet vanmorgen al weten een onderzoek te zijn gestart naar het filmpje. De beelden worden veelvuldig gedeeld op social media en volgens sommigen zou de jongen in kwestie minderjarig zijn. De opgepakte Amsterdammer wordt verdacht van het vervaardigen en/of verspreiden van kinderporno. Zo meldt AT5.

Update 19.45 uur: Mocro Maffia-acteur Bilal Wahib (22) heeft er ‘vreselijk veel spijt’ van dat hij een jonge jongen geld bood om in een livestream zijn pik te laten zien. ,,Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap’’, laat hij in een verklaring via zijn advocaat weten. Hij is vanavond vrijgekomen, maar blijft verdachte. Meer hierover in het AD.

'Hij geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt’’, zegt  zijn advocaat Nienke Hoogervorst. Volgens haar is Wahib vandaag twee keer verhoord. "Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten.’’

Volgens Hoogervorst is er nog geen aangifte tegen de MocroMaffiaacteur gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) kan nog niet zeggen of ze de acteur gaat vervolgen, aldus een woordvoerder. Daarvoor is geen aangifte nodig; de officier van justitie kan daar zelf toe besluiten. 

Eerdere berichtgeving:

De politie noemt uit privacyoverwegingen geen naam van de verdachte, maar gezien de leeftijd gaat het vermoedelijk om Bilal Wahib.

In de video is te horen dat de fan '17 doezoe' (17 duizend red.) euro van Wahib zou krijgen, als hij zijn penis laat zien. Uiteindelijk doet de jongen dit ook voor het oog van alle kijkers van de livestream. Nadien barsten de twee acteurs in lachen uit: "Hij heeft gewoon zijn piemel laten zien", schatert Wahib.

Op social media wordt er schande gesproken van het tafereel. Voor NPO Zapp maakt Wahib het programma Teenage Boss. "De beelden die op social media circuleren van Bilal Wahib en Oussama Ahammoud zijn onacceptabel. BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment proberen we in contact te komen met de betrokkenen", laat BNNVARA op Twitter weten.

Onacceptabel
Topnotch, het platenlabel waarbij Wahib zit, heeft besloten alle werkzaamheden met hem als artiest neer te leggen. "We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af", zo staat te lezen in een statement. 

RTL, dat via Videoland Mocro Maffia uitzendt, meldt dat zij "enorm zijn geschrokken" van het filmpje. "Het incident is momenteel in onderzoek van de zedenpolitie, we wachten de uitkomst hiervan af. In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de Vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering."

AT5 heeft de manager van Wahib en Ahammoud, Nathan Moszkowicz, om een reactie gevraagd, maar nog niets van hem gehoord.