Rechter wijst verzoek om vrijlating op borg van Ghislaine Maxwell voor derde keer af

Ghislaine Maxwell blijft voorlopig nog vastzitten in de gevangenis, op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met multimiljonair Jeffrey Epstein en zijn vriendenclub. Voor de derde keer heeft een rechter geoordeeld dat ze niet op borg mag vrijkomen. Zo meldt het AD.

De Amerikaanse districtsrechter Alison Nathan oordeelde maandag dat het risico dat Maxwell de Verenigde Staten ontvlucht te groot is, eraan toevoegend dat er weinig is veranderd sinds de eerste twee keer dat ze om vrijlating op borgtocht heeft gevraagd.

Maxwell beloofde ditmaal afstand te doen van haar Franse en Britse staatsburgerschap en haar vermogen in de gaten te laten houden door een gepensioneerde federale rechter als ze werd vrijgelaten op borgtocht, maar dit was niet genoeg om de rechter ervan te overtuigen dat ze haar kapitaal niet zou gebruiken om aan haar vervolging te ontkomen.

Maxwell had bij haar eerdere verzoeken tot vrijlating op borgtocht al eerder aangeboden om bedragen van zowel $ 5 miljoen als $ 28,5 miljoen te betalen als borg, maar dit werd beide keren afgewezen.

"De verdachte heeft nog steeds belangrijke internationale connecties, familie- en persoonlijke contacten in het buitenland en ruim voldoende financiële middelen en ervaring om aan opsporing te ontkomen", zei de rechter.

Aanklagers zeggen dat Maxwell haar vriend Epstein heeft geholpen bij het rekruteren, verzorgen en misbruiken van jonge minderjarige meisjes. Maxwell heeft deze aantijgingen tegen haar ontkend. Epstein werd in 2019 aangeklaagd voor misbruik- en het prostitueren van minderjarigen maar stierf vervolgens door zelfmoord in zijn gevangeniscel voordat zijn proces kon beginnen. Omdat Epstein niet meer leeft, zijn de aanklachten tegen hem ingetrokken.