Gezellige drukte in Vondelpark: kan het festivalseizoen niet gewoon open?

De gemeente Amsterdam roept bezoekers van het populaire Vondelpark op om naar een andere plek te gaan vanwege de drukte. Daar hebben zich woensdagmiddag veel mensen verzameld die van het weer genieten.

In een strenge tweet van de gemeente wordt aanwezigen in het Vondelpark gevraagd om 'dichter bij huis' te genieten van het weer en om een andere keer terug te komen naar het park.

Lees ook: Halsema: Vondelpark desnoods sluiten als het te druk wordt met feestvierders

Volgens een woordvoerder van het park is de sfeer wel gemoedelijk. Gelukkig zijn er politieagenten en hosts aanwezig om mensen te wijzen op het houden van de 1,5 meter afstand.

Eerder vandaag meldde de gemeente dat alle ingangen van het Vondelpark bij grote drukte tijdelijk gesloten kunnen worden, maar het was blijkbaar nog niet druk genoeg om dat ook daadwerkelijk te doen.

Daarnaast kan er extra gehandhaafd worden op de coronamaatregelen, kunnen fietsers worden geweerd of kunnen alleen de zij-ingangen dicht gaan. Dat gebeurde een jaar geleden ook. Maar vandaag niet, zodat de vraag opkomt: "Als dit wordt toegelaten, waarom een festivalletje dan niet?"

Afgelopen zondag werd in het Vondelpark nog een groot feest beëindigd. Volgens een aanwezige waren er op dat moment ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig. Nadat de politie arriveerde, vertrok iedereen uit het park.

Maar goed, over twee weken een Vondelparkpiek?

Update 19.00 uur:
De politie treedt op in het Vondelpark om een einde te maken aan de grote drukte. Vanwege het mooie weer zijn daar momenteel duizenden bezoekers. "Dit is opnieuw een massale overtreding van de coronaregels", aldus burgemeester Halsema in een verklaring. "De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen."

"Het park is geen festivalterrein", vervolgt Halsema. "De driehoek komt vanavond bijeen om een afkoelperiode voor het Vondelpark te bespreken."

Aan het eind van de middag werd er nog de oproep gedaan aan bezoekers om naar een andere plek te gaan. Dit omdat de afstandsmaatregelen niet werden nageleefd. Daar werd geen gehoor aan gegeven, waardoor de politie overging tot actie.