FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 februari 2021

Random Pics van de Dag #242

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Anthem is officieel doodverklaard

Anthem kende een moeilijk begin. De game kende niet de ontvangst waar EA en Bioware op hadden gehoopt en werd al snel in een 'herontwikkelingstraject' gegooid. Na een evaluatie en lastige situatie rondom de wereldwijde pandemie is nu besloten de ontwikkeling van Anthem compleet te staken.

Bioware als studio verplaatst nu de focus naar de nieuwe Dragon Age- en Mass Effect-titels en blijft energie stoppen in Star Wars: The Old Republic. Het is niet duidelijk wat het ontwikkelteam van Anthem nu gaat doen. Mogelijk worden andere teams versterkt, worden ze op een ander project gegooid of dreigt een minder positief einde.

EA en Bioware bedanken de fans voor hun steun en enthousiasme voor Anthem.

Anthem

Nederlandse voetbalsters na 21 jaar weer te sterk voor Duitsland

Het Nederlands elftal heeft dinsdag na 21 jaar weer van Duitsland gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in Venlo met 2-1 te sterk voor de tweevoudig wereldkampioen. De laatste keer dat Oranje won, 2-0 in maart 2000, stond bondscoach Wiegman nog als speler in het veld. Sindsdien werd zeven keer verloren en twee keer gelijkgespeeld en die reeks is nu ten einde.

Jackie Groenen zette Oranje in De Koel na zeventien minuten op voorsprong, maar op slag van rust was het weer gelijk. Laura Freigang tikte tegen de verhouding in de 1-1 binnen. In de openingsfase kregen Lieke Martens en Jill Roord al twee grote kansen, maar ze kwamen niet tot scoren. Oranje verzuimde vervolgens om de voorsprong uit te bouwen, waardoor het bij rust 1-1 stond. 

Aan het begin van de tweede helft had Oranje weer op voorsprong kunnen en moeten komen. Van de Donk kreeg een paar meter voor het Duitse doel een enorme kans, maar ze kopte ongehinderd over. Zo ging Nederland verder met het missen van kansen. Martens bleef ook haar acties maken en ditmaal ging haar poging naast. Na een uur spelen kopte Daniëlle van de Donk Nederland op 2-1 en daar bleef het bij, al miste Duitsland in de slotfase nog een paar goede kansen. Ajax-doelvrouw Lize Kop hield Oranje in de slotfase goed op de been. 

De zege op Duitsland is een opsteker voor Oranje richting de Olympische Spelen in Tokio, nadat België donderdag al met 1-6 werd verslagen. In april staan nieuwe oefenduels gepland. Nieuwe tegenstanders zijn nog niet gevonden. 

Baudet: "Levensgevaarlijk dat Wilders blijft hameren op vaccineren"

Thierry Baudet en Geert Wilders kunnen het over algemeen goed met elkaar vinden maar als het over vaccinaties gaat dan kan Baudet zich absoluut niet vinden in de standpunten van de PVV-leider. Tijdens een campagnebijeenkomst in Harderwijk noemde de voorman van Forum voor Democratie de uitspraken van Wilders zelfs 'levensgevaarlijk'.

"Levensgevaarlijk dat hij blijft hameren op vaccineren", zo sprak Baudet vanaf het FVD-podium waarmee hij het land doortrekt, zo lezen we op The Post Online. Wilders gaf eerder al aan zich te laten vaccineren als hij aan de beurt is, Baudet daarentegen laat er geen twijfel over bestaan dat hij zich niet zal laten vaccineren.

Tenslotte kun je in het filmpje van TPO zien dat de FVD-voorman een vraag krijgt van een vrouw uit het publiek die beweert dat iedereen dood gaat na het zetten van het tweede vaccin en dat Jaap van Dissel de broer is van Koning Willem Alexander. Die gekkigheid gaat zelfs Baudet te ver.

Baudet: Levensgevaarlijk dat Wilders blijft hameren op vaccineren (YouTube/The Post Online)

Verstappen showt nieuwe helm voor 2021

Max Verstappen heeft het ontwerp van zijn helm voor het komend Formule 1-seizoen onthuld. "In 2021 rijd ik voor het derde jaar met een ‘witte’ helm. Want waarom zou ik iets veranderen dat goed is? Ik blijf gewoon alles geven om nog beter te worden. Want de helm is misschien grotendeels hetzelfde gebleven, maar ik verwacht altijd meer", aldus de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

De helm voor 2021 van Max Verstappen (YouTube/Max Verstappen)

Uitslag Willem II - ADO Den Haag

Het degradatieduel tussen Willem II en ADO Den Haag heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Willem II leek op voorsprong te komen dankzij Spierings, maar zijn goal werd afgekeurd. Ook ADO Den Haag kende tegenslag. Kishna claimde tevergeefs een penalty toen hij onder de voet werd gelopen en het verloor Gomelt, die na een domme overtreding rood kreeg.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen Trésor een penalty benutte. Met tien man moest ADO op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daarin door ook een penalty raak te schieten. Pinas was de maker. Daarna kon bij Willem II Peters, na zijn tweede gele kaart, ook vertrekken maar met tien tegen tien werd er verder niet meer gescoord.

Willem II

1 - 1

ADO Den Haag

 48' Trésor(pen)    62' Pinas (pen)
 
 Gele kaart: Heerkens, Owusu, (Willem II),
 Rode kaart: Peters (75/2xg) (Willem II), Gomelt (42) (ADO Den Haag)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 0
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Muric
Owusu
Holmén
Peters
Heerkens (Köhn/63)
Spieringhs
Pavlidis (v.Beek/79)
Llonch (Selahi/84)
Nunnely (Romeny/85)
Wriedt
Köhlert (Trésor/45)
  Fraisl
v.Ewijk
Zuiverloon (Goossens/58)
Pinas
Kemper
Vejinovic
El Khayati (Arweiler/58)
Gomelt
Adekanye (Besuijen/58)
Kramer
Kishna (Del Fabro/46)

Gezellige drukte in Vondelpark: kan het festivalseizoen niet gewoon open?

De gemeente Amsterdam roept bezoekers van het populaire Vondelpark op om naar een andere plek te gaan vanwege de drukte. Daar hebben zich woensdagmiddag veel mensen verzameld die van het weer genieten.

In een strenge tweet van de gemeente wordt aanwezigen in het Vondelpark gevraagd om 'dichter bij huis' te genieten van het weer en om een andere keer terug te komen naar het park.

Lees ook: Halsema: Vondelpark desnoods sluiten als het te druk wordt met feestvierders

Volgens een woordvoerder van het park is de sfeer wel gemoedelijk. Gelukkig zijn er politieagenten en hosts aanwezig om mensen te wijzen op het houden van de 1,5 meter afstand.

Eerder vandaag meldde de gemeente dat alle ingangen van het Vondelpark bij grote drukte tijdelijk gesloten kunnen worden, maar het was blijkbaar nog niet druk genoeg om dat ook daadwerkelijk te doen.

Daarnaast kan er extra gehandhaafd worden op de coronamaatregelen, kunnen fietsers worden geweerd of kunnen alleen de zij-ingangen dicht gaan. Dat gebeurde een jaar geleden ook. Maar vandaag niet, zodat de vraag opkomt: "Als dit wordt toegelaten, waarom een festivalletje dan niet?"

Afgelopen zondag werd in het Vondelpark nog een groot feest beëindigd. Volgens een aanwezige waren er op dat moment ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig. Nadat de politie arriveerde, vertrok iedereen uit het park.

Maar goed, over twee weken een Vondelparkpiek?

Update 19.00 uur:
De politie treedt op in het Vondelpark om een einde te maken aan de grote drukte. Vanwege het mooie weer zijn daar momenteel duizenden bezoekers. "Dit is opnieuw een massale overtreding van de coronaregels", aldus burgemeester Halsema in een verklaring. "De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen."

"Het park is geen festivalterrein", vervolgt Halsema. "De driehoek komt vanavond bijeen om een afkoelperiode voor het Vondelpark te bespreken."

Aan het eind van de middag werd er nog de oproep gedaan aan bezoekers om naar een andere plek te gaan. Dit omdat de afstandsmaatregelen niet werden nageleefd. Daar werd geen gehoor aan gegeven, waardoor de politie overging tot actie.

Bennett klopt Dekker in massasprint UAE Tour

De vierde etappe van de UAE Tour is gewonnen door Sam Bennett. De Ier van Deceuninck-Quick-Step was in de vierde rit te snel voor David Dekker, die net zoals in de eerste etappe genoegen moest nemen met de tweede plaats.

De vierde etappe in de UAE Tour was een volledige vlakke etappe over 204 kilometer. Er viel weinig te beleven in het peloton, al liet David Dekker onderweg bij de eerste tussensprint wel zijn snelle benen toonde. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma was de snelste bij de eerste tussensprint.

In het vervolg van de saaie etappe zouden Francois Bidard en Olivier Le Gac in de aanval trekken, maar in het peloton maakte zich niemand druk om de twee Fransmannen en werden op dertig kilometer van de meet weer ingelopen, waarna het peloton zich rustig konden gaan opmaken voor de eerste echte massasprint deze ronde.

Bora-hansgrohe trok van veraf aan voor hun sprinter Pascal Ackermann. Ackermann kwam echter te vroeg op kop en verspeelde daarmee zijn winstkansen. Sam Bennett had samen met zijn ploeg wel het goede moment uitgekozen en nam op honderd meter van de finish de kop en stond deze niet meer af. Dekker ging in het wiel van Bennett goed mee en zou op de tweede plaats eindigen, voor Caleb Ewan.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Tadej Pogacar ruim aan de leiding blijft staan. Donderdag staat de tweede en laatste bergrit op het programma in de UAE Tour.

Ajax en Spartak bereiken eindelijk akkoord over transfer Promes

Ajax is met Spartak Moskou tot een overeenkomst gekomen over de verkoop van Quincy Promes aan de Russische club. De aanvaller levert de Amsterdamse club in ieder geval een bedrag van 8,5 miljoen euro op, maar dat bedrag kan nog oplopen tot 11 miljoen euro. De 28-jarige voetballer tekent een contract voor 3,5 jaar bij de Russische club.

De Amsterdammer begon zijn voetbalcarrière bij de jeugdopleiding van Ajax. In 2008 verliet hij Amsterdam en voetbalde hij vervolgens bij HFC Haarlem, Go Ahead Eagles en FC Twente. Na Twente maakte hij de overstap naar Spartak Moskou.

Vanaf 2014 speelde Promes bij de Russische club. Vier jaar later kwam de aanvaller uit voor Sevilla, om vervolgens in de zomer van 2019 de overstap naar Ajax te maken.

COVID-19: 4420 nieuwe besmettingen en 63 doden, totaal 1.068.960 en 15.406

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4420 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.068.960 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 151 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1350 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 20 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 533 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 63 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 15.406 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Opstand op Schiermonnikoog tegen coronamaatregelen van kabinet.

Hotels en restaurants op Schiermonnikoog willen vanaf 16 maart hun gasten de gelegenheid geven weer een hapje te eten in hun bedrijf, ze vinden de coronaregels die gelden voor de horeca te zwaar. Maar niet alle hotels en restaurants op Schiermonnikoog zijn van plan de deuren van hun eet- en drinkgelegenheden tegen de cornaregels in vroegtijdig te openen. Zo meldt DvhN.

Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff verklaart namens een groep horeca-ondernemers op het eiland dat ze de coronamaatregelen die gelden voor de horeca te zwaar vinden. Ger van Langen van Hotel Om de Noord is het daar niet mee eens,  zijn bedrijf wil zich wel aan de regels van de lockdown wil houden. 'We zitten in een positie dat we ons net als de rest van Nederland moeten houden aan de coronaregels van het kabinet. Ik zie niet in dat we een uitzonderingspositie moeten innemen. Als de ruimte daarvoor is zal het kabinet de eerste week van maart ook voor de horeca wel met nieuwe beleidsregels komen. Waarom dan nu al de knuppel in het hoenderhok gooien? Als we ons met zijn allen aan de regels houden, zijn we het snelst van de corona af.’

De burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent, heeft de ondernemers opgeroepen om zich aan de regels te houden. 'Ik begrijp heel goed dat onze hotels en restaurants in een lastige positie zitten. Ik snap de frustratie ook. Ze hebben het zwaar. Achter hun actie en aankondiging dat ze 16 maart open gaan, kan ik niet staan. De coronaregels worden niet op Schiermonnikoog gemaakt, maar wel nageleefd.' Van Gent geeft aan dat ze regelmatig met horeca-ondernemers om de tafel zit over de situatie van de horeca in coronatijd. 'Ik heb eerder een ronde gemaakt om te zien wat we kunnen doen als het seizoen begint. Dan kijken we of we hen zoveel als mogelijk ruimte kunnen geven om geld te verdienen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan.’

Horeca ondernemer De Bruijne is slecht te spreken over de relatie tussen de horeca en gemeentebestuur van het eiland, hij klaagt zich over een gebrek aan onderling contact. 'Daar herken ik me niet in. De relatie met de horeca is goed. Ik spreek met iedereen. Ook met De Bruijne’, zegt Van Gent. 

Meerdere landen sluiten hun luchtruim voor Boeing 777 na vallende onderdelen

Een vrachtvliegtuig is zaterdagmiddag kort na vertrek vanaf vliegveld Maastricht Aachen Airport onderdelen verloren boven de Limburgse plaats Meerssen. Daardoor is één persoon gewond geraakt en zijn verschillende auto's beschadigd. Ook in Denver was het zaterdag raak: delen van een vliegtuig zijn neergestort in verschillende woonwijken, niet ver van de Amerikaanse stad in de staat Colorado. Zo meldt het AD.

Het toestel, een Boeing 777-200 met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden, is volgens de politie veilig geland op Denver International Airport. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is de rechtermotor van het vliegtuig kort na het opstijgen vanuit Denver uitgevallen. De Boeing 777 van United Airlines was onderweg naar Honolulu. FAA heeft een onmiddellijke inspectie ingesteld van alle toestellen van het type Boeing 777-200 met een motor van Pratt &Whitney van het type PW4000. Dergelijke toestellen worden hangende het onderzoek aan de grond gehouden.

Bij een vrachtvliegtuig, ook een toestel van vliegtuigbouwer Boeing, van maatschappij Longtail Aviation ontstond zaterdag een motorbrand direct na het opstijgen vanaf Maastricht Aachen Airport. De 747-400 was onderweg naar New York. Als gevolg van de motorbrand verloor het toestel brokstukken boven het Limburgse Meerssen. Neerkomende brokstukken veroorzaakten schade aan auto’s en huizen in het dorp. Het lukte de bemanning om het toestel op drie motoren verder te laten vliegen en te laten landen bij het Belgische Luik.

Update 15.00 uur: Ook het Verenigd Koninkrijk hebben de Boeings 777 met een Pratt & Whitney motor inmiddels in de ban gedaan voor hun luchtruim, naar verwachting zullen meerdere landen hun luchtruim gaan sluiten. Veel luchtvaartmaatschappijen laten hun Boeings 777 met een Pratt & Whitney 4000-112 motoren aan de grond staan.


Star op Disney+: aanraders voor films

Gisteren lanceerde Disney+ een belangrijke nieuwe toevoeging: Star. Een merk om content van Disney, dat niet onder de andere merken als Marvel en Pixar valt, te kenmerken. Het aanbod onderscheidt zich in series en films met een volwassener karakter, afgeschermd door een pincode. Bij de eerste golf content zijn zo'n 250 films beschikbaar gekomen. Wij halen de krenten voor je uit de pap en komen met een paar aanraders uit dit gigantische aanbod. 

Kort geding Viruswaarheid tegen de Staat inzake vaccinatiecampagnes

Op woensdag 24 februari om 14.00 uur behandelt de rechtbank Den Haag het kort geding van Viruswaarheid tegen de Staat inzake vaccinatiecampagnes.

De zitting kan door belangstellenden via een livestream hier worden gevolgd.

Het nutteloze feitje van de dag: nunchaku tafeltennis

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Je hebt vreemde wereldrecords en je hebt vreemde wereldrecords, wist je bijvoorbeeld dat Xie Desheng wereldrecordhouder nunchaku tafeltennis is? De Chinees sloeg 35 balletjes terug met zijn nunchaku, daarmee verbeterde hij zijn eigen record:

Anti-vaccinatieblad in de bus bij miljoenen Nederlanders

Sommigen hebben het magazine al ontvangen en anders is de kans vrij groot dat je het deze week tezamen met de bonusfolder in de bus ligt; het magazine Eyeopener. Het is een blad met een nogal stevige christelijke ondertoon waarbij de groepering Viruswaarheid in vergelijk een milde partij is die slechts wat ongemakken van de huidige coronapandemie benoemt.

Het blad is het werk van 'rondreizend predikant' Jaap Dieleman uit Zeewolde die hiermee de mensen 'Jezus wil leren kennen als hun verlosser'. In zijn wervingsbrochure roept hij op dat mensen zich vooral niet moeten laten vaccineren en in plaats daarvan zich te bekeren tot Jezus. De huidige situatie rondom COVID-19 is namelijk volgens hem het werk van de antichrist en eenieder die zich bekeert zal 'na de komende donkere periode van de duivel' mogen genieten van een mooie periode, de 'hemel op aarde'.

In het 32 pagina's tellende schrijfsel wordt met een hele hoop woorden zijn uiteindelijke punt duidelijk. In de huidige staat die beheerst wordt door de antichrist zal iedereen gedwongen worden zich te laten vaccineren (ook wel 'het teken van het beest'). Mocht je dat weigeren dan zal je hoofd er worden afgehakt. Als je niet onthoofd wil worden kun je dus het prikje laten zetten en genieten van voordelen als reizen, handel drijven en medische zorg ontvangen. Deze aangename voordelen zullen echter slechts van korte duur zijn want op een gegeven moment is Jezus het zat en komt hij hoogstpersoonlijk een einde maken aan het schrikbewind van de antichrist.

Om Jaap zelf even te citeren: 'Met het nemen van een vaccin aanbid je de antichrist, drink je uit de beker van Gods toorn, krijg je een kwaadaardig gezwel, verlies je je redding voor de eeuwigheid, zal je in de hel geworpen worden, waar je met vuur en zwavel wordt gepijnigd en dan zal je nooit meer rust hebben.'

Van het blad zijn maar liefst 5 miljoen exemplaren verspreid door heel het land. Dit hele geintje heeft natuurlijk ook een prijskaartje, het heeft in totaal zo'n €600.000,- gekost. Dit bedrag is bij elkaar gehaald door sponsoren en giften.

Eyeopener komt mee met de folders van Spotta. De distributeur neemt afstand van de uitingen in het blad en zegt slechts de verspreider te zijn en dat de inhoud de verantwoordelijkheid is van de maker. 'We verspreiden verschillende uitingen, op dit moment bijvoorbeeld ook voor politieke partijen waarbij wij ook niet bepalen wat de inhoud van hun partijprogramma en daaraan gekoppelde uitingen zijn. We trekken wel een grens bij erotiek en geweld.'

Eyeopener
Eyeopener

Halsema: Vondelpark desnoods sluiten als het te druk wordt met feestvierders

De drukte en het ontstaan van feesten kunnen ertoe leiden dat het Vondelpark in het uiterste geval wordt gesloten. Dat heeft de gemeente vandaag laten weten. Zo meldt AT5.

Zondagavond ontstond er een groot feest in het park. Op beelden was te zien dat de feestvierders dicht tegen elkaar aan stonden en zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Eerder op de dag was het vanwege het mooie weer al druk in het park, net als op veel andere plekken in de stad.

Extra gehandhaafd
De gemeente zegt vandaag dat alle ingangen van het Vondelpark bij grote drukte tijdelijk gesloten kunnen worden. Ook kan er extra gehandhaafd worden op de coronamaatregelen, kunnen fietsers worden geweerd of kunnen alleen de zij-ingangen dicht gaan. Dat gebeurde vorig jaar ook.

'Ik hoop dat mensen slim genoeg zijn om niet nog een keer te gaan feesten, want daarmee dwingen zij ons om het park in het uiterste geval te sluiten en dan ontneem je heel veel andere mensen ook hun buitenruimte', zegt burgemeester Halsema tegen Het Parool.

Begrip
Halsema zegt wel tegen de krant dat ze er begrip voor heeft dat Amsterdammers naar buiten gaan. 'Natuurlijk moet je afstand houden, maar veel mensen zijn bijna een jaar lang solidair geweest met kwetsbaren en hebben veel opgegeven.'

Ze roept het kabinet op om begin maart 'als het mogelijk is' te kijken naar het openen van de terrassen.

Champions League: Bayern rolt Lazio op, prachtgoal Giroud

De achtste finales in de Champions League zijn dinsdagavond weer vervolgd, de vijfde en zesde heenwedstrijden stonden op het programma. Woensdag volgen er nog twee en dan kan eindelijk begonnen worden aan de returns.

In het Romeinse Stadio Olimpico kreeg Lazio bezoek van Bayern München, dat dankzij Robert Lewandowski al na negen minuten op voorsprong kwam. De pas 17-jarige Jamal Musiala was een kwartiertje later goed voor de 0-2, Leroy Sané maakte nog voor de rust een einde aan de spanning: 0-3.

Het werd er in de tweede helft niet beter op, want al snel tekende Francesco Acerbi met een eigen goal voor 0-4. Joaquín Correa deed iets terug namens Lazio, maar daar bleef het bij: 1-4.

Chelsea kreeg geen toestemming om in Spanje te landen in verband met de COVID-19-situatie en dus speelde de ploeg 'op bezoek bij' Atletico Madrid in Boekarest. Daar gebeurde allemaal niet veel, maar het enige hoogtepunt was dan wel de moeite waard: met een omhaal scoorde Olivier Giroud na een dik uur de winnende 0-1 voor Chelsea.

Voorwaardelijke celstraf na bedreiging en vasthouden ambulancemedewerkers in woning Broek op Langedijk

De rechtbank Noord-Holland heeft een 34-jarige man veroordeeld nadat hij in november vorig jaar ambulancemedewerkers bedreigde en vasthield in zijn woning in Broek op Langedijk. De politierechter heeft hem een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden opgelegd met de maximale proeftijd van 3 jaar. Dit moet voorkomen dat de verdachte opnieuw de fout in gaat.

Incident
De verdachte belde in de nacht van 27 op 28 november naar de hulpdiensten nadat hij alcohol gedronken, wiet had gerookt en andere drugs had gebruikt. Hij zei dat hij zich slecht voelde en een bloedneus door cokegebruik had. Twee ambulancemedewerkers kwamen als eerste ter plaatse. Ze constateerden al snel dat de verdachte geen bloedneus of ander letsel had, maar roken een sterke wietgeur. Ze stelden daar enkele vragen over. Dat was zeer tegen de wens van de verdachte. Die liep naar de keuken, pakte drie grote messen en toonde deze aan de ambulancemedewerkers. Hij bedreigde hen met de dood en ze mochten de woning niet verlaten. Deze situatie duurde zo'n zes minuten. Toen kon de politie de verdachte aanhouden.

De verdachte verklaarde tijdens de zitting dat hij alleen vage herinneringen aan het incident heeft. Hij zei dat hij niet had geslapen, niet goed had gegeten en de nodige drugs had gebruikt. Hij voelde zich niet goed geholpen door de ambulancemedewerkers voor zijn kortademigheid. Hij gebruikt nu vrijwel geen drugs meer, verklaarde hij.

Impact
Het incident heeft een grote impact op de ambulancemedewerkers gehad, vertelden ze tijdens de zitting. Ze hebben doodsangsten uitgestaan, dachten niet levend uit de situatie te komen. Nog steeds hebben ze last van de psychische gevolgen en staan ze minder onbevangen in hun werk. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 3 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Oordeel rechtbank
Volgens de politierechter gaat het hier om een zeer ernstig incident dat veel verder gaat dan alleen het belemmeren van hulpverleners. De verdachte heeft de ambulancemedewerkers bedreigd met de dood en enige tijd van hun vrijheid beroofd. Dat moet zeer ingrijpend en beangstigend voor hen zijn geweest en moet absoluut niet nog eens voorkomen, stelt de rechter. Om de ernst van het feit tot uitdrukking te brengen, ging de politierechter boven de eis van het OM uit. De forse voorwaardelijke straf moet een stok achter de deur zijn zodat de verdachte, die geen strafblad heeft, niet nog een keer strafbare feiten pleegt. Daarnaast moet de verdachte elk slachtoffer 2500 euro smartengeld betalen.

Rode Kruis ziet voedselnood in Nederland door coronacrisis toenemen

Het Rode Kruis ziet steeds meer groepen in Nederland die voedselhulp nodig hebben van het Rode Kruis. De laatste weken merkt het Rode Kruis dat ook studenten, ondernemers en alleenstaande ouders tussen wal en schip raken en daarom aankloppen voor deze vorm van hulp. De vraag naar de boodschappenkaarten van het Rode Kruis is flink toegenomen. In mei vorig jaar deelde de hulporganisatie zo’n 2.200 boodschappenkaarten en voedselpakketten per week uit. De hulporganisatie moet de hulp de komende weken opschalen naar 6.000 boodschappenkaarten per week. Om deze hulp te kunnen verlenen is meer geld nodig en daarom staat giro 5125 open.

De hulporganisatie helpt sinds de start van de coronacrisis mensen die door de coronacrisis acuut voedselnood hebben. Dit gaat om mensen die niet voor andere hulp in aanmerking komen, of de weg daar naartoe (nog) niet kunnen vinden. De mensen die hulp krijgen van het Rode Kruis zijn door de coronacrisis hun inkomen kwijtgeraakt en hebben soms schulden, waardoor zij nauwelijks voldoende voedsel kunnen kopen. In 2020 bestond de groep die hulp nodig had van het Rode Kruis grotendeels uit ongedocumenteerden, dak- en thuislozen en arbeidsmigranten. De nood bij hen is ook nu nog steeds erg hoog.

Studenten
Het Rode Kruis werkt samen met lokale partnerorganisaties om voedselhulp te geven. Na een rondgang langs samenwerkingspartners van het Rode Kruis is duidelijk geworden dat studenten steeds vaker om voedselhulp vragen. Zij kunnen door het wegvallen van hun bijbaan het hoofd nauwelijks boven water houden. Deze studenten geven aan niet te kunnen terugvallen op hun ouders omdat deze ook geen financiële ruimte hebben om hen bij te staan.

Ondernemers
Daarnaast kloppen er ondernemers in zwaar weer aan voor ondersteuning. “We horen vanuit Amsterdam dat er mensen aankloppen voor hulp die nooit verwacht hadden dat zij in deze situatie terecht zouden komen”, zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Mensen die voorheen een goed salaris hadden als ondernemer of ZZP’er, maar door hoge vaste lasten en weinig inkomsten in de problemen zitten. Ze ontvangen vaak net te veel ondersteuning om voor de reguliere voedselhulp in aanmerking te komen, maar komen door de hoge vaste lasten niet rond. Daarom hebben zij hulp nodig bij het kopen van eten.” Ook ziet het Rode Kruis dat veel alleenstaande ouders om voedselhulp vragen. Zij hebben, net als anderen die voor hulp aankloppen, steeds meer moeite om rond te komen.

Giro 5125
Het Rode Kruis heeft vorige week giro 5125 opengezet om geld in te zamelen voor de stijgende voedselnood in de wereld. De combinatie van natuur- en klimaatrampen, conflict én de coronacrisis zorgt ervoor dat 690 miljoen mensen honger hebben. In de landen Ethiopië, Zuid-Soedan en Jemen is de situatie ernstig. Het Rode Kruis zamelt geld in voor de situatie in deze landen èn voor de voedselhulp in Nederland. Zowel hier als daar is hulp hard nodig om mensen te voorzien van genoeg voedsel.

Overval op supermarkt in Schinnen; politie zoekt getuigen

Vanmorgen om 07:15 uur kreeg de politie melding van een overval op een supermarkt aan het Scalaplein in Schinnen. Twee verdachten maakten een onbekende hoeveelheid geld buit waarna ze op de vlucht sloegen.

Tijdens de overval waren enkele medewerkers en bezoekers van de supermarkt in het pand aanwezig. Eén persoon raakte lichtgewond en wordt voorzien van de benodigde medische zorg.

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Days Gone in lente naar pc

Sony maakt een volgende stap om de pc-markt te betreden. Nadat vorig jaar Horizon Zero Dawn op pc uitkwam, is het nu de beurt aan zombie-apocalypse Days Gone.

Op Steam is een gamepagina van de titel beschikbaar gemaakt, nadat Sony kort van tevoren de port aankondigde. De game moet in de lente uitkomen en bevat meteen New Game Plus, een survival modus en meer.

Voor pc zijn specifieke wijzigingen doorgevoerd, zoals ultra-wide monitor support, unlocked framerate en verbeterde graphics. De systeemvereisten voor de pc-versie vind je hieronder.

Days Gone pc

Minimum:
    • Vereist een 64-bits processor en besturingssysteem
    • Besturingssysteem: Windows 10 64-bits
    • Processor: Intel Core i5-2500K@3.3GHz or AMD FX 6300@3.5GHz
    • Geheugen: 8 GB RAM
    • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) or AMD Radeon R9 290 (4 GB)
    • DirectX: Versie 11
    • Opslagruimte: 70 GB beschikbare ruimte
    • Aanvullende opmerkingen: SSD for storage and 16 GB of memory is recommended
Aanbevolen:
    • Vereist een 64-bits processor en besturingssysteem
    • Besturingssysteem: Windows 10 64-bits
    • Processor: Intel Core i7-4770K@3.5GHz or Ryzen 5 1500X@3.5GHz
    • Geheugen: 16 GB RAM
    • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8 GB)
    • DirectX: Versie 11
    • Opslagruimte: 70 GB beschikbare ruimte
    • Aanvullende opmerkingen: SSD for storage is recommended

FOK! Wat een weer: een prachtweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag is het vrij zonnig, alleen in het noord(west)en komen er met name in de ochtend wolkenvelden voor. Met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 15°C in het noorden tot 20°C plaatselijk in het zuidoosten wordt het bijzonder zacht. De zuidelijke wind is overwegend matig, in het noordwestelijk kustgebied (vrij) krachtig.

In de nacht naar donderdag is het helder met alleen dunne sluierbewolking. Het koelt af naar ongeveer 9°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, aan de kust soms vrij krachtig.

Donderdag begint zonnig, maar in de loop van de middag komen er van het westen uit steeds meer wolkenvelden. Donderdagavond is het overwegend bewolkt en in het zuidoosten gaat het af en toe regenen. Aan de kust ligt de maximumtemperatuur rond 12°C terwijl het in het zuidoosten nog 17°C wordt. De wind draait naar west tot zuidwest en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

 

Zonsondergang in Wormerveer (Foto: DJMO)
Zonsondergang in Wormerveer (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.