WK darts: Hughes kansloos onderuit in gezapige sessie

De vierde dag van het wereldkampioenschap darts van de PDC heeft niet bepaald een spectaculaire middagsessie opgeleverd. Dat was ook niet echt te verwachten, gezien het wat matige programma.

Mickey Mansell (NIR) - Haupai Puha (NZL) 3-0
Puha heeft zijn WK-debuut gemaakt, daarmee was alles wel gezegd in dit gezapige potje niks. Mansell speelde gezien het totale gebrek aan tegenstand eigenlijk behoorlijk goed en kwam op geen enkel moment in de problemen: Puha's vier pijlen voor een dubbel gingen mis.

Mickey Mansell - Haupai Puha (Bron: PDC)
Mickey Mansell - Haupai Puha (Bron: PDC)

Darius Labanauskas (LTU) - Liu Chengan (CHN) 3-0
Ook Liu heeft op het WK gespeeld, harstikke leuk. De Chinees won twee keer een leg waarin Labanauskas de ene na de andere puddingbeurt noteerde, maar verder gooide de Litouwer grotendeels uitstekend en de Chinees - wat het mondiale topniveau betreft - niet echt.

Darius Labanauskas - Liu Chengan (Bron: PDC)
Darius Labanauskas - Liu Chengan (Bron: PDC)

Wayne Jones (ENG) - Ciarán Teehan (IRL) 3-2
De murw gebeukte kijkers leken weer zo'n poeppotje voorgeschoteld te krijgen met een dramatische eerste set, daarna ging het wat beter en werd het zowaar een beetje spannend. Het ging twee sets gelijk op en met een 116-finish kwam Jones op een 2-1 voorsprong, waarna hij een matchdarts miste en Teehan er een vijfde set uit sleepte. Daarin was de ervaring van Jones toch doorslaggevend en zo won hij alsnog.

Wayne Jones - Ciarán Teehan (Bron: PDC)
Wayne Jones - Ciarán Teehan (Bron: PDC)

Jamie Hughes (ENG) - Adam Hunt (ENG) 0-3
Hunt speelde Lisa Ashton uit het toernooi en deed met de als 28e geplaatste Hughes hetzelfde: de eerste geplaatste speler van het WK ligt eruit. Hij won welgeteld twee legs en kreeg in totaal ook maar drie kansen, verder ging hij er terecht ongenadig hard af tegen de puik spelende Hunt.

Jamie Hughes - Adam Hunt (Bron: PDC)
Jamie Hughes - Adam Hunt (Bron: PDC)