Verkiezingsfraude eindelijk echt gevonden: 1500 valse stemmen

Na intensief controleren is het dan eindelijk zover, eindelijk is er verkiezingsfraude gevonden!

In de Forest and Bird's verkiezingen voor vogel van het jaar in Nieuws Zeeland is er alweer gesjoemeld. Alweer? Ja, dit is niet de eerste keer dat het gebeurd! 1500 stemmen die te koppelen waren aan fraude waren uitgebracht voor de nationale vogel, de Kiwi.

Kiwi
Kiwi

Op een vroege maandagmorgen waren de stemmen uitgebracht en in de middag kwam de fraude aan het licht. De stemmen waren uitgebracht voor de kleine gevlekte kiwi. De organisatie geeft aan dat wanneer je van de kleine gevlekte kiwi houdt, dat je dan vooral campagne ervoor moet voeren. Maar vervalste stemmen willen ze niet meer zien, "verkiezingsfraude is niet de weg van de kiwi" aldus de organisatie.

Dit was echter niet de eerste keer dat er verkiezingsfraude aan het licht kwam in deze verkiezing. Eerder kregen de aalschover (2018), witwangreiger (2017) en de kokako (2015) de steun van valsspelers.

De kakapo, een soort papegaai die niet kan vliegen, is de winnaar dit jaar. De kakapo is vermoedelijk de vogel die het oudste kan worden van allemaal met een gemiddelde leeftijd van 90 jaar. Desondanks wordt hij zeer bedreigd en leeft hij enkel nog op eilanden zonder vijanden. In 1995 waren er nog 49 exemplaren in leven, een plan om de vogel van uitsterven te behoeden lijkt te werken, in 2012 waren er 126.

Kakapo
Kakapo