Ten Voorde wint en pakt leiding in Porsche Supercup

De Porsche Supercup-race op het circuit van Barcelona, de op twee na laatste van het jaar, heeft titelfavoriet Larry ten Voorde weer uitstekende kansen opgeleverd. De Nederlander van het Nederlandse GP Elite pakte zijn tweede zege van het seizoen en ging naar de leiding in het klassement.

Larry ten Voorde vertrok wederom vanaf poleposition, Jaxon Evans stond naast hem op de eerste rij en Florian Latorre en Max van Splunteren stonden achter hen. Evans snelde bij de start langs Ten Voorde en de safety car kwam snel de baan op na een aanvaring op de grid, waar Jean-Baptiste Simmenauer was blijven staan en geraakt werd.

Nadat de boel tijdens een rode vlag-situatie was opgeruimd werd het veld weer opgelijnd op de startgrid, met dit keer Evans en Ten Voorde in omgekeerde volgorde voorop. De omgekeerde volgorde was er nu ook in de eerste bocht: Ten Voorde pakte juist de leiding over, kampioenschapsleider Dylan Pereira schoof achter Evans aan, voor Latorre en Van Splunteren.

Ten Voorde's zege kwam niet meer in gevaar, ook al zat Evans er nooit ver achter. Pereira completeerde het podium, voor Latorre en Van Splunteren. Jaap van Lagen werd zevende, Lukas Groeneveld veertiende en Jesse van Kuijk achttiende - Daan van Kuijk was betrokken bij de crash op de grid en finishte niet.