HŁlkenberg was kandidaat bij Mercedes als Hamilton nee had gezegd

Als Lewis Hamilton in 2013 niet de overstap naar Mercedes F1 had gemaakt dan was zijn stoeltje hoogstwaarschijnlijk naar Nico Hülkenberg gegaan, zo onthult Ross Brawn. De huidige sportief directeur van de Forumele 1 zwaaide destijds de scepter bij het Duitse team en was zeer gecharmeerd van Hülkenberg.

"Ik heb hem jaren geleden bijna gecontracteerd, toen ik de leiding had bij Mercedes. Als Lewis niet bij Mercedes was gekomen toen hij dat deed, was Nico onze volgende keuze", zo vertelt Brawn in zijn column op Formula1.com

"Ik heb Nico altijd enorm gerespecteerd als coureur. Hij is een erg sterke rijder die in de Formule 1 zou moeten zitten", zo steekt de F1-baas zijn mening niet onder stoelen of banken.

Brawn was onder de indruk van de prestatie van de Duitser die de afgelopen weekenden plots in moest vallen bij Racing Point. "Het zou een ongelooflijke fysieke uitdaging worden voor Nico Hülkenberg en ik weet niet hoeveel pijn hij had aan het einde van de race, maar het was een geweldige prestatie het hele weekend van iemand die net in het diepe was gegooid."