Verstappen: "Zag deze zelf ook niet aankomen"

Max Verstappen was vanmiddag de verrassende winnaar van de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone. Zelf had de Nederlander deze overwinning vooraf ook niet zien aankomen.

"Ik had dit echt niet verwacht", jubelt de hoofdrolspeler meteen na afloop van de race. "Na de eerste stint bleek al dat we erg goed met de banden waren, al bleef het grootste vraagteken hoe Mercedes het op de harde band zou doen. Onze snelheid was in ieder geval goed en we hebben zelf heel weinig problemen gehad met de banden. We zijn blijven pushen en het voelt echt heerlijk om hier te kunnen winnen. We hebben een fantastische dag achter de rug, alles verliep soepel, ook qua strategie. Ik ben echt heel erg blij dat ik deze heb kunnen winnen."

De tactiek met de banden speelde een cruciale rol, waar naast de strategen ook de coureur zelf een hoofdrol in speelde. Zo sprak hij zijn race-engineer tijdens de race tegen, die wilde namelijk dat de huidige nummer twee uit het WK een gat zou laten vallen. Verstappen besloot anders. "We hebben tot dusver nog niet echt een kans gehad om Mercedes te pushen. Ik zag dat het vandaag anders was, we konden ze deze race wel onder druk zetten. 

"Toen ze naar binnen moesten, kon ik mijn eigen tempo rijden en het voordeel uitbouwen. De rest is zoals dat zo mooi heet geschiedenis."