Hamilton: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Mijn hart stond bijna stil"

Vanmiddag won Lewis Hamilton de Grand Prix van Groot-Brittannië door de race van start tot finish te leiden, toch werd het op het einde nog even spannend. Een halve ronde voor de eindstreep begaf zijn linker voorband het waardoor de Brit nog bijna door Max Verstappen werd gepasseerd.

"Toen ik hoorde dat de band van Valtteri stukging, keek ik gewoon naar mijn banden en leek alles nog oké. Maar op het rechte stuk begon de band plots leeg te lopen en ik zag dat de vorm van de band veranderde. Ik kreeg bijna een hartverzakking toen dat gebeurde. Ik was niet helemaal zeker tot ik op de rem trapte en toen zag je dat de band echt van de velg begon te vallen. Ik was gewoon aan het bidden en probeerde de vaart erin te houden zonder te traag te zijn. Ik slaagde er bijna niet in om de laatste twee bochten te nemen, maar godzijdank is het gelukt", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorsport.com.

"Tot op dat moment liep het allemaal vlot. Valtteri pushte erg hard, maar mijn banden voelden nog goed aan. Er was niets aan de hand. Ik de laatste ronden deed ik het rustiger aan", zo vult de wereldkampioen aan.

"Ik was op een of andere manier heel kalm aan het einde. Bono gaf me de informatie over het verschil. Door Maggots en Becketts ging de wagen gelukkig nog behoorlijk vooruit, maar daarna werd het echt lastig. De wagen wilde niet meer remmen en ik hoorde dat het verschil maar bleef terugvallen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Mijn hart stond bijna stil", zo vertelde de inmiddels opgeluchte Hamilton.