Vrouwenvoetballers VS eisen zelfde salaris als mannen, maar verdienen al meer
Op het moment dat de voetbalsters van het nationale team van de Verenigde Staten in 2019 voor de vierde keer de wereldbeker omhoog mochten houden, klonk het keihard van de tribunes: 'equal pay, equal pay, equal pay'.
Het uitzinnige publiek, waarschijnlijk voornamelijk bestaande uit familie, lesbiënnes en hun soyboy-maatjes, vonden dat het nu eindelijk tijd werd dat de wezens die zich identificeerden als vrouwen net zoveel moesten gaan verdienen als de mannen.
Op handen gedragen door de schreeuwende minderheid togen de dames naar de rechter. Ze wilden meer geld hebben, want het vrouwenteam heeft meer successen behaald dan de nationale ploeg bij de mannen. Sterker nog, het vrouwenteam wilde 66 miljoen dollar aan gemiste inkomen hebben.
De mannelijke rechter ging daar niet in mee. Sterker nog, de dames verdienden juist méér dan de mannen! De leden van het nationale vrouwenteam werden, zowel in totaal als per wedstrijd, beter betaald dan de mannen.
Toch waren de golddiggers nog niet tevreden. Sterker nog, een woordvoerder van de dames vond dat de strijd voor 'gelijk salaris' door moest gaan.
Ander contract
De dames zijn nu namelijk van mening dat ze betaald moeten worden per gewonnen wedstrijd. Zoals bekend wint het nationale team van de VS bijna alle wedstrijden en per gewonnen wedstrijd krijgen de dames minder dan de mannen. Een contractvoorstel dat zij zelf ondertekend hebben overigens.
"Als we per gewonnen wedstrijd net zoveel geld kregen als de mannen, hadden we nog meer geld gekregen dan nu", aldus Megan Rapinoe, sterspeler tijdens de laatste Wereldkampioenschappen. "Het argument dat vrouwen genoeg betaald krijgen als ze bijna hetzelfde verdienen als mannen terwijl ze meer dan twee keer zo vaak winnen, is niet hetzelfde loon."
Het mannencontract zit blijkbaar anders in elkaar dan het vrouwencontract. Ondanks dat de dames wel gevraagd hebben om dezelfde voorwaarden in hun contract, is hun dat contract altijd geweigerd, waarschijnlijk omdat ze al eerder het contract hadden ondertekend met hun huidige salarisstructuur.
Toch komt het allemaal omdat ze vrouw zijn, aldus Rapinoe. Vrouwen krijgen namelijk altijd minder geld en ondanks dat het vrouwenteam juist meer geld verdiend heeft dan de mannen, willen ze nóg meer.