Zatlap mept agente met wijnfles in het gezicht

Bij een vechtpartij in Breda is dinsdagavond een agent met een fles in haar gezicht geslagen. Een man is aangehouden, de agente is naar het ziekenhuis vervoerd.

Agenten kwamen rond 18.45 uur ter plaatse op de Oude Vest, waar een vechtpartij tussen twee personen gaande zou zijn. Ter plaatse troffen zij inderdaad een man aan die aangaf gevochten te hebben met een groepje personen dat een paar meter verderop stond.

Toen de agenten de 37-jarige man uit Breda naar een bankje stuurden en met de man probeerden te praten om erachter te komen wat er precies gebeurd was, werd hij boos en weigerde zijn persoonsgegevens te geven. Op het bankje stonden twee tassen, uit een van de tassen haalde hij een wijnfles en zette deze aan zijn mond.

Een van de agenten besloot om de fles te pakken en weg te zetten. Hierbij ontstond er een worsteling waarbij de agenten de man onder controle wilden brengen. Tijdens deze worsteling sloeg  de verdachte met de fles in het gezicht van een van de agenten. De agente raakt hierdoor gewond. De andere agent wist de man onder controle te krijgen en handboeien om te doen. 

De man werd onder hevig verzet in de politieauto gezet. Ook onderweg en op het cellencomplex bleef hij zich verzetten. De politieagente werd  ter plaatse behandeld aan haar verwondingen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis.