Drie jongens opgepakt na explosief door brievenbus

Op woensdagavond 1 januari  rond 23.00 uur raakte de bewoner van een woning aan de Jazzroute in Middelburg door een harde knal in de gang gewond. Hij liep – zoals het nu laat aanzien – blijvend letsel op. De knal werd veroorzaakt door een explosief, welke door de brievenbus werd gegooid. Zelfs een muur scheurde op twee plaatsen volledig doormidden.

De aanslag beschadigde het huis en had voor een mens fataal af kunnen lopen, vandaar dat dit als een poging doodslag wordt beschouwd. Het is overigens niet de eerste keer dat het gezin doelwit is. Op 19 september jl. werd hun voorruit aan de Jazzroute ingegooid met een stoeptegel en op 2 november jl. werd dit geprobeerd met een baksteen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

De politie is op zoek naar drie mannen voor de poging doodslag op Nieuwjaarsdag. Uiteraard willen de slachtoffers en de politie ook heel graag weten waarom ze dit explosief naar binnen gooiden, en of er een link is naar die eerdere vernielingen.

Update 10:36 uur
De politie heeft dinsdagavond drie jongens aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze op Nieuwjaarsavond een explosief door een brievenbus aan de Jazzroute hebben gegooid.

De jongens uit Middelburg in de leeftijd van 14 (2x) en 15 jaar werden rond 21.15 uur aangehouden. Dinsdagavond toonde Opsporing Verzocht beelden van drie jongens, die een explosief door een brievenbus gooiden. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden vandaag verhoord.