Honden vallen meisje (6) aan, meisje zwaar gewond

Een 6-jarig meisje is in Kaatsheuvel slachtoffer geworden van een hondenaanval. Het arme kind raakte daarbij zwaar gewond en is met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het is bijna onmogelijk te raden, maar het bleek te gaan om een hondensoort die als uiterst vredelievend bekend staat: rottweilers, samen met onder meer pitbulls de typische gezinshonden die nooit een vlieg kwaad doen, uiteraard.

Het kind was buiten aan het spelen, schijnbaar tot grote irritatie van de normaal zo lieve viervoeters. Ze speelden iets te enthousiast met het kindje, waarna omstanders en de eigenaar van Bello en Fikkie haar uit de tandjes van de dieren konden halen. Helaas wist één van de speelse kindervrienden die ruwe actie niet te overleven.

Wat er gaat gebeuren met de andere hond, die met de eigenaar terug naar binnen is gegaan, is nog niet bekend. Waarschijnlijk mag het diertje naar een gedragstraject om te leren dat het bijna dood bijten van kleine meisjes in ons land toch echt not done is. Ook is nog niet duidelijk of de speelse poedeltjes los waren gebroken of dat de eigenaar ze los liet lopen.