Fietser bedreigt 'respectloze' bouwvakker met vuurwapen

Een bouwvakker heeft woendag 19 februari een angstige middag beleefd, nadat hij door een inwoner van Amersfoort met een doorgeladen vuurwapen werd bedreigd.


Bouwvakker bedreigd (Bron: YouTube)

In de middag rijdt de bouwvakker tijdens renovatiewerkzaamheden met zijn shovel volgeladen achteruit, waarna hij op een haar na een fietser raakt die achter hem langs schiet. De bouwvakker schrikt en kijkt de fietser boos aan, iets wat niet door de fietser wordt gewaardeerd die dan ook roept: "Je bent in mijn wijk, ik woon hier!"

Diezelfde man komt een paar minuutjes later te voet zelfs terug. Met een vuurwapen.

De bouwvakker is aan het schaften, terwijl de man nogmaals roept dat het 'zijn wijk is'. Op dat moment haalt hij het vuurwapen tevoorschijn, laadt het door en richt het op de bouwvakker, tegelijkertijd een doodsbedreiging uitend.

De bouwvakker schrikt zich rot en deinst achteruit, waarna de gewapende man hem schreeuwend volgt. "Je moet respect tonen!" eist de man. Daar laat de man het bij en hij verdwijnt, waarna er 112 gebeld wordt. De man wordt echter niet meer gevonden.

Signalement:
Lichtgetinte huidskleur, 25 tot 30 jaar, 1.75m lengte, slank/sportief postuur, onverzorgde, donkere baard en snor. De man droeg een zwarte jas/vest en een zwarte trainingsbroek van voetbalclub AC Milan. Daarnaast droeg hij een goudkleurige honkbalpet, een bril met dun rond montuur en reed hij op een zwarte omafiets. Verder droeg deze man nog een glimmende, zwarte schoudertas, 15x20cm groot.

Komt het signalement u bekend voor of weet u wie de dader is? Bel uw informatie door via 0800-6070 of bel anoniem 0800-7000.