COVID-19 Internationaal: vrijdag 20 maart

Omdat er veel nieuws is over het COVID-19 virus hebben we besloten 2 dagelijkse updateberichten te maken. Eentje voor Nederlands nieuws en eentje voor internationaal nieuws. De laatste cijfers uit Nederland worden rond 14:00 uur in een apart bericht geplaatst. Hierin vind je de nieuwste korte updates die geen eigen bericht krijgen. Blijf de updates volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

België geeft boetes voor tanktoeristen uit Nederland
Nederlandse automobilisten die de grens over gaan om in België goedkoper te tanken lopen kans een boete te krijgen van 350 euro. De Belgische politie gaat optreden tegen dit onnodige grensverkeer. Tanken valt niet onder noodzakelijk grensverkeer en is onder de Belgische regels, die strenger zijn dan in Nederland, daarom verboden. Een verslaggever van L1 constateerde dat zeker 60 à 70 Nederlanders werden teruggestuurd door de Belgische politie.

Ook Belgen die zonder goede reden naar Nederland willen worden overigens tegengehouden. Grenswerkers worden wel doorgelaten.

Duitse politici vragen om sluiten grenzen met Nederland
Als de maatregelen tegen Corona niet gelijkgetrokken worden in Nederland en Duitsland, zullen Duitse politici vragen om sluiting van de grens tussen beide landen. Dit staat in een brandbrief uit Kreis Borken, dat aan Nederland grenst. Zij constateren dat er nog steeds veel onnodig grensverkeer plaatsvindt, waardoor de grens als een soort infectiepoort fungeert. 

De politici vragen de landelijke politiek nauwer samen te werken met de Nederlandse regering, om gezamenlijke maatregelen te nemen die voor beide landen gelden. Inwoners van Kreis Borken is gevraagd om niet de grens over te gaan, maar verboden is dat (nog) niet.

Corona internationaal