Griekse ventilatoren tegen Turks traangas tijdens migrantencrisis

De Grieken zijn al weken bezig met het verdedigen van hun grenzen tegen hordes migranten die de Europese Unie (EU) willen binnenkomen, nadat Turkije besloten heeft ze geen onderdak meer te willen verlenen vanwege een Syrische aanval op Turkse troepen in Syrië.


Griekse ventilatoren tegen Turks traangas (Bron: YouTube)

De standvastige houding van de Grieken kan niet op goedkeuring rekenen van de Turkse bevelhebbers en deze zijn dan ook vastbesloten de migranten te helpen Turkije te verlaten. De migranten worden door ongeveer duizend Turkse troepen geholpen met onder andere traangasaanvallen om de Grieken op afstand te houden.

De Grieken zijn echter niet voor één gat te vangen en hebben een aantal enorme ventilatoren, die normaalgesproken wordt gebruikt bij parachute-trainingen, op trucks gezet en naar de grens gereden. Deze ventilatoren jagen het traangas weer terug de Turkse grens over.

De grenswachten staan overigens niet meer alleen in hun strijd tegen de migranten. Ook jagers en boeren uit de buurt helpen mee om de migranten in Turkije te houden. In totaal zijn driehonderd lokale Grieken bezig met het voorzien van brood, koffie en water voor de grenswachten. Boeren besproeien de migranten en laten de grond rond de grens vollopen met water, zodat de sompige ondergrond het moeilijker maakt om de grens te bereiken. Daarnaast doven de door de migranten gegooide molotovcoctails snel zonder al teveel schade aan te richten.

Inmiddels hebben de heldhaftige Grieken al een tsunami van ongeveer 42.000 migranten belet om de EU binnen te komen. Slechts een paar honderd is het gelukt om de grens over te steken. Van de 252 gearresteerde illegalen blijkt slechts vier procent ook daadwerkelijk een Syrische vluchteling te zijn. Ruim zestig procent is Pakistaans en negentien procent is Afghaan. Vijf procent is Turks...

 
Turken jagen terugkerende migranten terug naar Griekse grens (Bron: YouTube)