Van Barneveld naar kwartfinales op laatste toernooi in Nederland

Raymond van Barneveld heeft zaterdag de kwartfinales bereikt van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. De Hagenaar was in de tweede ronde te sterk voor Jermaine Wattimena. Het werd 6-4. Dit toernooi is het laatste professionele optreden van Van Barneveld op Nederlandse bodem. 

De 52-jarige Van Barneveld, die een bye had in de eerste ronde, won met 6-4 van zijn 21-jarige landgenoot. De laatste leg gooide hij in elf darts uit. In de kwartfinales treft Van Barneveld zondag Dave Chisnall, die Rob Cross versloeg. De halve finale en de finale worden ook op zondag afgewerkt in de AFAS Live.

Volgende maand speelt Van Barneveld op het WK in Londen zijn laatste officiële partij, nadat de vijfvoudig wereldkampioen een jaar geleden zijn afscheid al aankondigde.

Michael van Gerwen was zaterdag in de tweede ronde te sterk voor Gerwyn Price uit Wales, al moest hij wel flink aan de bak. Het werd 6-5. Danny Noppert was veel te sterk voor tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Hij won met liefst 6-1 van de Schot.

World Series of Darts - Uitslagen tweede ronde
Jonny Clayton 6-5 James Wade
Mensur Suljovic 6-3 Damon Heta
Krzysztof Ratajski 6-4 Daryl Gurney
Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price
Ian White 6-2 Peter Wright
Danny Noppert 6-1 Gary Anderson
Raymond van Barneveld 6-4 Jermaine Wattimena
Dave Chisnall 6-4 Rob Cross

Kwartfinales - zondagmiddag. Vanaf 13.45 uur. Live via Videoland. Samenvatting vanaf 18.00 uur
Mensur Suljovic v Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen v Jonny Clayton
Ian White v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Dave Chisnall