Motoragent belemmerd door scooterjeugd

Een motoragent is zaterdag 21 september door een groep jongeren belemmerd tijdens een achtervolging in Tilburg. Ondanks dat de agent kenbaar maakte dat hij hen wilde passeren, blokkeerden ze zijn doorgang en is getracht hem van de motor te trappen. Twee personen zijn aangehouden.

De motoragent wilde gisteren rond 16:30 uur een scooter controleren op de Stockhasseltlaan. De scooterrijder gaf echter gas bij waardoor een achtervolging ontstond. Via de Vivaldistraat schoot de scooter richting de Rossinistraat. Voor de doorgang naar de Rossinistraat werd de agent tegengehouden door een groep jongeren. Hij maakte kenbaar dat hij hen wilde passeren, maar een groot deel van de groep gaf daar geen gehoor aan. Een van de jongeren gaf zelfs een trap richting de motoragent. Deze wist hij te ontwijken en vervolgde de achtervolging.

Grimmige sfeer
Enkele momenten later kwam in de Rossinistraat de scooter ten val. Daar verzamelde de jeugd zich opnieuw rond de agent en ontstond er een grimmige sfeer. Ondanks dat de agent meerdere malen riep dat de groep op afstand moest blijven, bleef de sfeer grimmig. Een 20-jarige Tilburger, die eerder een trap richting de agent gaf, werd (verbaal) agressief en verzette zich. Hij is aangehouden.

Verzet
Een andere 17-jarige Tilburger rende er vandoor toen de agent zei dat hij was aangehouden. Na een korte achtervolging te voet kon de jongen, met behulp van pepperspray, tot stilstand worden gebracht. Ook hij is aangehouden.