Blote tetten tijdens Animal Rights protestactie in Amsterdam

Op dit moment lopen er een paar duizend mensen een mars door Amsterdam vanaf de Westergasfabriek door de Haarlemmerbuurt en de Jordaan om op te komen voor dierenrechten. 

Uw redacteur streek neer Bij Café De Poort op de Haarlemmerdijk om de sfeer vast te leggen en sprak daar ook met meerdere mensen. Een van de omstanders was van mening dat de demonstranten een stel hypocrieten waren, omdat de meeste wel op leren schoenen liepen en een leren rugzak droegen: "Waar denken ze dat die zooi van gemaakt is? Ethiopisch kippenleer?"

Onder de demonstranten liepen veel fraai uitgedoste mensen mee, maar enkele personen sprongen er toch wel uit door met ontbloot bovenlijf mee te lopen. Een van hen had op haar borsten de tekst 'My body mine, Their's theirs' gekalkt. Verder werden er bekende leuzen gescandeerd als 'There is no excuse for animal abuse', stop this murder' 'Meat is murder' en 'My body, my choice, their choice'. Verder werden er spandoeken met leuzen als 'Hij kan niet zonder spareribs, jij wel' met daarop de afbeelding van een varken gedragen.  

Verder werden er flyers uitgedeeld aan het belangstellende publiek. Animal Rights wil ondermeer dat de rechten van dieren in de grondwet worden opgenomen. Vanwege de vele grote evenementen in het centrum van de stad was het dit jaar niet mogelijk om de mars daar te houden zo liet de organisatie op Facebook weten. Ze waren daarom heel blij dat een stadsdeel dat normaal niets met dit soort zaken te maken heeft, hen met open armen heeft ontvangen. 

De mars wordt om 17:00 uur afgesloten op het terrein van de Westergasfabriek. 

Blote tetten tijdens Animal Rights protest actie in Amsterdam  (Foto: FOK!)
Blote tetten tijdens Animal Rights protest actie in Amsterdam (Foto: FOK!)