Epstein pleegde zelfmoord, advocaten twijfelen

Uit de officiële lijkschouwing is gebleken dat Jeffrey Epstein inderdaad zelfmoord heeft gepleegd. Dat heeft de arts die de autopsie uitvoerde, Dr. Barbara Sampson, in een verklaring laten weten. Daarmee zouden alle complottheorieën dat Epstein werd vermoord de wereld uitgeholpen zijn. 

De drie advocaten van Epstein, Martin G. Weinberg, Reid Weingarten en Michael Miller, trekken de bevindingen van de arts echter in twijfel: "We zijn niet tevreden met de conclusies van de medisch onderzoeker," zeiden de advocaten, die een privé-patholoog hadden ingehuurd om de autopsie te observeren, in een verklaring. "We zullen de komende dagen een vollediger antwoord krijgen." 

Epstein werd op 10 augustus 2019 dood aangetroffen in zijn cel in het MCC New York. Eind juli werd hij bewusteloos aangetroffen en werd daarop onder suicide watch (intensieve controle) gesteld. Er werd bevolen om elk halfuur te controleren of hij sliep en nog leefde. Hoe het mogelijk is dat er ondanks deze maatregel zelfmoord heeft plaats kunnen vinden wordt nog onderzocht.