Ook MMA-ster Overeem in actie in december

Nadat dinsdag al bekend werd dan de Nederlander Stefan Struve op 7 december weer in de octagon te bewonderen zal zijn, werd woensdag bekend gemaakt dat een andere Nederlandse MMA-ster, Alistair Overeem, zich kan gaan opmaken voor een knalpartij. Tegenstander op hetzelfde MMA-gala als waar Struve zal gaan knokken, is de lompsterke Amerikaan Walt Harris. Overeem en Harris zullen dan als hoofdpartij de avond afsluiten.

Overeem is met zijn zoveelste knappe comeback bezig na twee zware verliespartijen tegen potentiële titelkandidaten Francis Ngannou en Curtis Blaydes. Inmiddels heeft The Demolition Man weer twee gevechten overtuigend gewonnen, weliswaar tegen de lager geklasseerden Sergei Pavlovich en Alexei Oleinik, maar beide KO-overwinningen waren zeer overtuigend en de stijgende lijn lijkt weer ingezet te zijn.

Ook komend tegenstander Harris staat lager op de ranglijst, maar zijn ster is rijzende. Al vier gevechten ongeslagen en vooral zijn laatste overwinning was sensationeel. Al na twaalf seconden in de eerste ronde sloeg de voormalig basketbalspeler zijn tegenstander, Alexei Oleinik, zwaar knockout.

Overeem is voor Harris de zwaarste beproeving van zijn bijna zesjarige verblijf bij 's werelds grootste MMA-organisatie, waarin hij van zijn twaalf gevechten er slechts zes gewonnen heeft. Voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Fabricio Werdum was zijn enige andere tegenstander van formaat; een gevecht dat na een minuut in de eerste ronde al werd verloren na een prima aangezette armklem van de Braziliaan.

MMA-gala UFC on ESPN 7 wordt gehouden op 7 december in Capital One Arena in Washington, D.C. Naast de twee zwaargewichtpartijen zijn er tot nu toe alleen nog drie damespartijen bekend gemaakt. 

Cláudia Gadelha zal het opnemen tegen Cynthia Calvillo, Aspen Ladd probeert haar controversiële verliespartij tegen Germaine de Randamie te vergeten met behulp van Yana Kunitskaya en Cortney Casey krijgt voormalig Infictakampioen Virna Jandiroba tegenover zich.

Meepraten over de UFC en MMA in het algemeen?! Bezoek het FOK! MMA-forum hier.


Introductie Walt Harris (Bron: YouTube)