Verdachten handgranaat bij supportershome ADO voor de rechter

De drie Amsterdammers die verdacht worden van het ophangen van een handgranaat bij het het supportershome van voetbalclub ADO Den Haag, moeten vandaag voor de eerste keer voor de rechter verschijnen, zo meldt AT5.

Het explosief werd op dinsdagochtend 9 april bij het home gevonden. De verdachten, twee mannen van 18 jaar en één man van 20 jaar oud, werden twee weken later opgepakt.

Vandaag verschijnen zij voor de eerste keer voor de Haagse rechtbank. Het gaat om een inleidende zitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De mannen worden verdacht van bedreiging, het in het bezit zijn van een granaat en vernieling. Ze zitten alle drie nog steeds vast, schrijft Omroep West.

Groen-gele verf
Naast de handgranaat, die met tape en draad was vastgemaakt aan het supportershome, waren er drie (Andreas)kruizen op het gebouw gespoten.

Mogelijk ging het om een vergelding voor de acties van Haagse voetbalsupporters in februari dit jaar. Verschillende plekken in Amsterdam  werden toen beklad met anti-Joodse leuzen en groen-gele verf, zo ook het beeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein.